európa-liga

2020.11.06. 11:15

Arteta szerint át kellene írni a VAR-szabályt

Mike Arteta, az Arsenal vezetőedzője szerint az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) át kellene gondolnia döntését, amely szerint az Európa-ligában csak az egyenes kieséses szakasztól kötelező a videobíró (VAR).

Arsenal's Spanish manager Mikel Arteta gestures on the touchline during the English Premier League football match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford in Manchester, north west England, on November 1, 2020. (Photo by Paul ELLIS / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Paul Ellis

A spanyol szakember azután beszélt a technológia bevezetésének szükségességéről, hogy csapatától egy véleményes leshelyzet miatt elvettek egy gólt a Molde elleni, egyébként 4-1-re megnyert csütörtöki találkozón.

„Nem tudom, ennek mennyi értelme van. Van egy technológiánk, amiben hiszünk.

Vitatkoztunk a játékvezetővel, mert azt mondták nekünk, hogy nem volt les, ez pedig olyan helyzet, ami megváltoztathatja egy mérkőzés alakulását” – mondta Arteta, sürgetve az UEFA-t a szabályok átgondolására.

A norvég együttes 1-0-ra vezetett, amikor érvénytelenítették Eddie Nketiah találatát.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában