kiállás

2020.08.20. 21:50

Keresztény hite miatt nem térdelt le meccs előtt egy angol rögbisztár

Azt mondta, amit ő látott a BLM-mozgalom működéséből, az nem igazodik ahhoz, amiben hisz. „Templomokat és bibliákat gyújtanak fel. Ezt nem támogathatom”- tette hozzá.

England's n.8 Billy Vunipola (L) smiles under the watchful eye of coach Eddie Jones (R) during the team's Captain Run at Kobe Misaki Stadium in Kobe on September 25, 2019, a day before their Japan 2019 Rugby World Cup match against the US. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Filippo Monteforte

A 777blog.hu szúrta ki a BBC híradásában, hogy a Bristol–Saracens rögbi-találkozó előtt három vendégjátékos kivételével mindenki letérdelt. A térdelő csapattársaik mellett büszkén állva maradók közül a 27 éves Billy Vunipola “A Jó, a Rossz és a Rögbi” podcast-adásában ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Amit én láttam a mozgalom működéséből az nem igazodik ahhoz, amiben én hiszek. Templomokat és bibliákat gyújtanak fel. Ezt nem támogathatom. Színes bőrű ember vagyok, de még inkább Jézusnak az embere. Sőt, mindenekelőtt Jézus embere vagyok! Elfogadom, hogy ha az emberek mást gondolnak, mást tesznek a saját életükkel, nem az én dolgom őket megítélni, ezt majd Isten fogja megtenni”

– jelentette ki Vunipola, aki ötven alkalommal szerepelt pályafutása során az angol rögbiválogatottban.

Ilyenre egyébként az elmúlt időszakban kevés példa akadt. A Pesti Srácok szerint a legutóbbi eset, amire emlékezhetünk, a Forma–1 Osztrák Nagydíja előtt volt, amikor a húsz versenyzőből 14 az amerikai tüntetések óta szokássá vált gesztussal, a térdeléssel fejezte ki a rasszizmus elleni kiállását, ám hatan nem voltak hajlandóak letérdelni: Max Verstappen, Antonio Giovinazzi, Danyiil Kvjat, Carlos Sainz, Charles Leclerc, és Kimi Räikkönen állva maradtak. Ez a helyzet azonban csak majdnem volt egy “határozott kiállás”, a versenyzőkön ugyanis “end racism” feliratú póló volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában