így nem lehet dönteni

2020.07.20. 15:02

Nem lesz idén Aranylabdás

Az Aranylabdát odaítélő Franca Football szaklap úgy döntött, hogy idén nem osztják ki az év legjobb labdarúgójának járó elismerést.

(FILES) In this file photo taken on December 2, 2019 Barcelona s Argentinian forward Lionel Messi reacts after winning the Ballon d Or France Football 2019 trophy at the Chatelet Theatre in Paris. - Ballon d Or will not be awarded in 2020, organisers France Football announced on July 20, 2020. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

A díjat alapító francia lap azzal indokolta a döntést, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt, majd speciális körülmények között folytatódó idényben nem lehet megalapozott döntést hozni, mivel idén csupán januárban és februárban folyt a megszokottak szerint a futballidény – írja az M4 Sport.

Pascal Ferré, a hetilap főszerkesztője szerint ezzel a lépéssel a kitüntetés hitelességét szeretnék megóvni.

A döntés értelmében sem a férfiaknál, sem a nőknél nem fogják díjazni az év legjobbját, ahogyan a legjobb 21 éven alulinak járó Kopa-díjat és a legjobb kapusnak járó Lev Jasin-díjat sem fogják átadni.

Az Aranylabdát a díj 1956-os alapítása óta először nem fogják odaítélni.

Borítókép: Messi a 2019-es díjátadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában