Aranylabda

2019.11.26. 16:30

Biztosra veszik, hogy Messi lesz a győztes

Sajtóértesülések szerint jövő hétfőn hatodszor nyeri el a legjobbnak járó díjat az FC Barcelona argentin futballistája.

MADRID, SPAIN - NOVEMBER 23: Lionel Messi of Barcelona in action during the La Liga match between CD Leganes and FC Barcelona at Estadio Municipal de Butarque on November 23, 2019 in Madrid, Spain on November 23, 2019. Burak Akbulut / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Burak Akbulut

A Mundo Deportivo című spanyol napilap kedden számolt be arról, hogy a 32 éves támadó – akárcsak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) éves szavazásán – Virgil van Dijket, a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool holland védőjét, és Cristiano Ronaldót, a Juventus ötszörös aranylabdás portugál csatárát előzte meg a voksoláson, amelyen 182 újságíró vett részt.

 

A lap azzal támasztja alá értesülését, hogy

a díj nyerteséről rendszeresen készül egy kisfilm, egy francia forgatócsoport pedig hétfőn a katalán fővárosba utazott azért, hogy interjút készítsen Messivel.

Az is árulkodó lehet, hogy

a vb-ezüstérmes sztár Instagram-oldalán a legfrissebb bejegyzés egy videó, melyen az eddigi öt elnyert Aranylabdájáról beszél.

Messi az előző idényben a spanyol bajnokságban 36, a Bajnokok Ligájában pedig 12 góllal, továbbá összesen 18 gólpasszal segítette a Barcelonát, amellyel megnyerte a La Ligát, ugyanakkor a BL-ben az elődöntőben búcsúzott. A Copa Américán ugyancsak a legjobb négyig jutott az argentin válogatottal.

A France Football hétfőn a párizsi Chatelet Színházban rendezi a díjátadó gálát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában