Alternatív forma

2020.04.07. 09:56

Online közvetítik a Prágai Tavasz fesztivált

Tekintettel a koronavírus-járványra idén csak online valósul meg a Prágai Tavasz nevű nemzetközi zenei fesztivál – közölték a rendezők hétfőn Prágában.

Forrás: Shutterstock

Az elképzelés szerint a szervezők mintegy tíz élőben közvetített koncertet készítenek elő, amely a Prágai Tavasz weboldalán ingyenesen lesz követhető.

A kiválasztott koncerteket a közszolgálati Cseh Televízió és a Cseh Rádió is műsorára tűzi mondta Pavel Trojan, a fesztivál szóvivője újságíróknak. A Prágai Tavasz koncertjeire az eddig eladott mintegy 35 ezer belépő árát mintegy 25 millió korona visszatérítik az embereknek.

A Prágai Tavasz összköltségvetése mintegy 80 millió korona, ennek legnagyobb részét, 40 százalékát a támogatók adják össze, több mint egynegyede a belépőkből folyik be, míg a maradékot az állam és a főváros teszi hozzá.

Az idei, jubileumi, 75. fesztiválnak május 7-én kellett volna megnyílnia, és a programban összesen 53 koncert szerepelt.

Nehéz megjósolni, milyen is lesz a helyzet a fesztivál tervezett idején. Ezért úgy döntöttünk, hogy idén a fesztivál alternatív formáját választjuk

jelentette ki Roman Belor fesztiváligazgató újságírók előtt.

Mint elmondta, a fesztivál jövő évi programja is már teljes egészében kész, ezért nem lehet automatikusan a jövő évre átvinni az idei koncerteket.

Az online fesztivál programja egyelőre nem végleges, a szervezők még tárgyalnak a cseh és a külföldi művészekkel, milyen produkciókat lehet élőben közvetíteni.

Párhuzamosan a rendezők a cseh televízióval és rádióval arról tárgyalnak, hogy az elmaradt közvetítések helyett sugározzanak felvételről régebbi fesztiválkoncerteket.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!