Járvány

2020.03.28. 19:29

Történetében először online közvetíti előadásait a moszkvai Nagyszínház

Az április 10-ig tartó akcióban az előadások minden nap moszkvai idő szerint este 7 órakor kezdődnek, és 24 órán át maradnak elérhetők a színház YouTube-csatornáján.

RUSSIA-OPERA-MUSIC

Forrás: AFP/Bolshoi Theatre

Fotó: Damir YUSUPOV

Történetében először online közvetíti opera- és balettelőadásait a moszkvai Nagyszínház, amely elsőként A hattyúk tavát tette világszerte elérhetővé YouTube-csatornáján péntek este a színházi világnap alkalmából. Szombaton a Csipkerózsika került adásba.

Az április 10-ig tartó akcióban az előadások minden nap moszkvai idő szerint este 7 órakor kezdődnek, és 24 órán át maradnak elérhetők a színház YouTube-csatornáján. A világhírű dal- és táncszínház legnagyobb sikereiből, úgynevezett Aranykollekciójából mutat be válogatást, köztük A diótörőt, a Borisz Godunovot és a Cári menyasszonyt.

Az előadások előtt félórás beszélgetések láthatók az első számú orosz színház művészeivel, köztük a vezető szólótáncosokkal.

Az internetes közvetítés a nézőkkel való kapcsolattartás teljesen újszerű formáját jelenti a teltházas előadásokhoz szokott Bolsoj számára. Az orosz fővárosban március 27-én zárták be a színházakat a koronavírus-járvány miatt, egyelőre április 10-ig.

Az interneten közvetíti előadásait Oroszország egy másik rangos operaháza, a Permi Opera és Balettszínház is, amely azonban minden alkalommal lehetővé teszi egyetlen szerencsés kisorsoltnak, hogy negatív vírusteszt esetén személyesen is jelen legyen az amúgy teljesen üres nézőtéren, biztonságos távolságban a színpadtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!