Bulvár-celeb

2024.04.19. 10:30

Mostantól újra beleshet a kertünkbe a Google Utcakép

Frissíti utcaképfelvételeit a Google Térkép, ismét járják a magyar utakat a kamerás autók.

MW

A "kamerás autók" újra pásztázzák a magyar utakat

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A következő hónapokban az ország számos pontját érintik a Google Utcakép autói, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

Hazánkban a Google Térkép Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, a mindenki által látható képanyagot rendszeresen frissítik, hogy hűen tükrözze a valóságot. Az Utcakép 360 fokos képeket mutat az utcákról, valamint a természeti és kulturális nevezetességekről.

Ha nem akarunk látszani a képeken, tehetünk ellene
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Folyik a „roadshow”

A Google Utcakép autói április közepén indultak el Magyarországon, a kisebb és nagyobb városokat egyaránt bejárják.

Találkozhatunk velük Veszprémben, Sopronban, Szombathelyen, Esztergomban, Szekszárdon, Egerben, Orosházán, Kecelen, Dabason és Sárospatakon is. 

írja a Travelo a szerkesztőségébe eljuttatott sajtóközlemény alapján.

A közutak mellett a Google több magyar város gyalogos zónáit is rögzítette, de olyan autóval megközelíthetetlen helyekre is eljutott, mint például a tópartok, nemzeti parkok és emlékparkok, sőt egészen távoli helyeken, például az Északi-sarkon is járt.

Kérhetjük, hogy ne látszódjunk

A Google kiemelten elkötelezett a személyes adatok védelme iránt. A személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően a képeken 

elhomályosítják az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók. 

Az Utcakép lehetőséget kínál a felvételek közzététele után is további részletek (egyének, házak, autók stb.) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található Hiba bejelentése elnevezésű gombra kattintva lehet kérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!