Ország-világ

2020.10.13. 17:25

Cristiano Ronaldo koronavírusos

A Portugál Labdarúgó Szövetség jelentette be a hírt, ami még rosszabb is lehet. A világklasszis ugyanis a napokban, a saját csapatán kívül, a spanyol és a francia válogatott tagjaival is találkozott...

Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts after missing a goal opportunity during the Italian Serie A football match Roma vs Juventus on September 27, 2020 at the Olympic stadium in Rome. (Photo by Tiziana FABI / AFP)

Forrás: Tiziana FABI / AFP

Fotó: AFP

A portugál szövetség is megerősítette, hogy Ronaldo pozitív tesztet produkált, így a 35 éves sztárjátékos egész biztosan több mérkőzést kihagy: a válogatott meccset, a Crotone elleni olasz bajnokit, valamint a Dinamo Kijev elleni első Bajnokok Ligája-mérkőzésről is lemarad – számolt be róla az Origo.

A Portugál Labdarúgó-szövetség által közreadott képen Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott játékosa szobájának erkélyén, Oeirasban 2020. október 13-án, láthatóan tünetek nélkül viseli eddig a fertőzést
MTI/EPA/Portugál Labdarúgó-szövetség/Diogo Pinto

 

az ötszörös aranylabdás azonnal elhagyta a csapat edzőtáborát, és nem lép pályára szerdán a svédek elleni Nemzetek Ligája-találkozón.

Ronaldo pozitív teszteredménye azért is kérdéseket vet fel, mert a portugál válogatott múlt szerdán a spanyol csapat ellen játszott barátságos mérkőzést, utána pedig több Spanyolországban játszó korábbi csapattársával is kapcsolatba került – többet között a Real Madrid csapatkapitányával, Sergio Ramosszal is megosztott egy közös fotót.

Ezt követően a portugál csapat vasárnap a vb-győztes francia válogatottal találkozott a Nemzetek Ligájában, a meccs után pedig Ronaldo egy képet is posztolt a csapat közös vacsorájáról.

A portugálok kiemelték, hogy Ronaldo tünetmentes és jól érzi magát, újratesztelték a teljes csapatot, és úgy tűnik mindenki egészséges a portugál válogatottban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!