fekete mamba

2020.07.30. 15:30

Bonyolult és izgalmas személyiség volt Kobe Bryant

A Fekete Mamba élete címmel életrajzi könyv jelent meg a januárban helikopter-szerencsétlenségben elhunyt Kobe Bryantről.

Fotós: AFP

A Roland Lazenby által írt kötet csütörtöki sajtóbemutatóján elhangzott, hogy az ötszörös NBA- és kétszeres olimpiai bajnok kosaras bonyolult és izgalmas személyiség volt, aki

már kisfiúként is arra vágyott, hogy jobb legyen, mint Michael Jordan.

Pályafutását ugyanakkor konfliktusok kísérték: összekülönbözött csapattársával, Shaquille ONeallel, edzőjével, Phil Jacksonnal, a feleségével, barátaival, ellenfeleivel és szembekerült a törvénnyel.

A Fekete Mambának is hívott sportolóról Dávid Kornél, az NBA-t megjárt egyetlen magyar játékos felelevenítette, hogy többször is játszott ellene.

„Először Los Angelesben láttam Kobe-t testközelből, nagyon motivált volt, mint mindig, de

amikor túl sokat járt a szája, bekiabáltam neki valamit a kispadról. Kinézett rám, de nem válaszolt, ez a pillanat viszont örökre megmaradt bennem”

- mesélte a 127-szeres magyar válogatott játékos, hozzátéve, a 41 évesen elhunyt legenda zárkózott ember volt, akinek a kosárlabda volt a menedéke, és a szabadidejében is csak a játékkal foglalkozott.

Tőrös Balázs kosárlabda-szakértő, tévés műsorvezető szerint Kobe Bryant pályafutása kezdetén nem volt csapatember, mert rendre előtérbe helyezte az egóját, aztán – miután több pofont is kapott az élettől – a karrierje végére már szerethető figura lett.

Mészáros Zalán, 110-szeres válogatott kosárlabdázó a Vasas Akadémia férfi szakosztályának igazgatójaként közölte, ajánlaná a náluk pallérozódó fiataloknak a könyvet, mert a mai utánpótlás-mezőny sokat tanulhat belőle.

„Kobe rendkívüli játékos volt, aki még

az utolsó meccsén, a csúcsformán túl is 60 pontra volt képes,

és amikor ezt láttam, azt gondoltam magamban, hogy »ez egy állat«” – tette hozzá.

Az 592 oldalas életrajz Csurka Gergely és Szemenkei Balázs fordításában jelent meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!