Natália

2009.04.19. 12:47

25/I

Kicsit körbe jártam a netet és megfigyeltem, mi a mostani blogolás "trendje" ... és akkor most végig is veszem a tapasztalataimat!

 Első és legfontosabb jó tulajdonsága a 21. század blog írójának, hogy megtanult a semmiről írni. Valóban a semmiről. Belépünk egy kedves blog felületre és látjuk, hogy bizony itt valakinek nincs élete. Mert a kis kutyája ürülékének minőségétől, a mai újság hibáin át a nem megfelelő rendszerességgel közlekedő buszok témáinak rengetegéből választhatjuk ki, miről akarunk olvasni. Teszem hozzá, az ilyen bejegyzéseket végig olvasó embereknek sem mostanában lesz 12 feletti IQ szintjük. Hiszen ki akarna a semmiről olvasni. szerintem legalábbis inkább olvassak ritkán értelmeset, mint gyakran hülyeséget. Persze az én véleményem mit sem ér ebben a határok nélküli virtuális világban, és a trend az trend.
 Néha az ember az öltözködés, vagy manapság az étkezés trendi szükségleteit sem érti, de azért megállíthatatlanukl követi őket. Mert bele kell férni abba a trendi ruhába, amit abban a trendi üzletben vettem. Egyáltalán minek használunk ilyen szavakat, hogy trendi meg shoppingolni, meg cool ... van nekünk egy saját nyelvünk, mit veszegetjük bele az innen-onnan szalajtott szavakat kifejezéseket. főleg ha a kiejtésüket meg szépen magyarosn hagyjuk, a parasztság ne továbbja.
 Láttunk már olyan angol nyelvű országot, ahol magyar szavak épültek be az alapszókincsbe ... és most lehet ciccegni meg hümmögni, de nem érdekel. az arányok sem érdekelnek, a tények sem, és igen eltalálta mindenki a helyesírás sem. Hogy miért? Mert a semmiről írok ebben a bejegyzésemben, és a semmiről írásnak nincsenek korlátai. Nem kellenek tények, nem kellenek háttér infók, semmi nem kell csak maga a semmi és az, hogy valaki annak körülírását művészi szintre fejlessze.
 Én még messze vagyok a mesteri szinttől ... de úgy érzem nem is csinálom rosszul. sőt kezdek belejönni. Pedig korábban több ihletem volt, csak nem volt net valamiért. szóval nem tudtam rögtön ki írni magamból a semmiről megfogalmazódott gondolataimat, így most kicsit nehezebb újra beindítani az agyamat. ezek a net szolgáltatók, nem is értik micsoda károkat okoznak, mikor hol van net hol nincs. borzasztó, hogy a kreativitásomnak aminek semmi értelme korlátot szabnak.
 szóval az elmúlt kb 3 percet amit valaki ennek a bejegyzésnek az olvasásával töltött elfoghatja az életéből elpazarolt 3 percnek. Nem baj, nem kell megijedni ez a trend.
 Van még más is benne, de azt majd egy következő bejegyzésben ... rögtön ez után ... majd ezt is kifejtem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!