Natália

2009.04.14. 23:06

24

a múlt-tavasz

 Milyen érdekes, hogy egyes emberek múltja megbocsáthatatlan, elfeledhetetlen ... cselekedeteik által meg nem szüntethetik az általuk kiváltott ellenérzést. Míg mások ... van egy múltjuk, amit mindenki ismer. És mindent megbocsátva közös jövőnket a kezükbe tesszük?
 Érdekes döntés mit ne mondjak, és talán kicsit elgondolkodtató is.
hova veszett a régi szellem?
Mindenki úgy adja meg magát mindennek olyan időkben mikor az ellenállás az egyetlen fegyver, mintha csak arról döntenének hány kiló lisztet vegyenek a hónapra. Elmondjam hányat? Egyet sem.
És akkor jön a kedvenc rész az ujjal mutogatás. Te és ő, meg a többiek. És én? Mosom kezeim ... pedig kéz keset mos ugye? Persze mi erre még nem láttunk példát ... soha.
a nagy becsben álló embereknek pedig a nevét a szánkra nem vesszük. Miért is nem? Mert ismerjük a választ. Ez szar a másik annál is szarabb ... vagy személyes kedvencem az engem nem érdekel(elmondom nektek ergo diktatúra támogatói vagytok). Nem érdekel. Nem tudom. Mindegy. szép magyar szavak? És milyen szép országban fognak elhangzani, ha pont ezeknek a szavaknak a zengése nyom majd minden más szép magyar szót el ... és nem lesz más csak bizonytalanság, meg nagy csend.
Ennyit erről, kár ezen bárkinek is hergelni magát, köztük valószínű nekem is.


Inkább nézzünk ki az ablakon. Tavasz van, süt a nap, persze nem így kilenc óra tájban mikor éppen ezt a bejegyzést írom(bár ne tenném tudom:). Hány tavasz lehetett már ezen a Földön mindig elgondolkodok ha kinézek, és hogy lehet, hogy a fák nem fáradnak el, nem unnak bele abba, hogy minden évben nekünk virágba boruljanak. Talán nem is minket szórakoztatnak csak maguknak teszik, de akkor miért illatoznának annyira, hogy akarva akaratlan is észre vegyük őket egy könnyed tavaszi estén sétálgatva a Duna parton. És a madarak is irigységet keltve repülnek keresztül az égen, miközben mi a buszunkra várunk. Ők meg csak szállnak szabadon mit sem tördve ünnepekkel, útjelekkel, emberekkel, fegyverekkel. A természet egy olyan zseniális kreáció, amely meg nem értettsége miatt az őrületbe kergethet bárkit, de ugyanakkor a külső szépsége elkápráztathatja az ép elméjű és kevésbé jó aggyal felszerelt embereket is..haha...ugye a sok hülye a Duna meg a Rába parton. Megjön a meleg és kimennek fagyizni, köztük én is. Csak én ismerem a kukát...ugye másnap meg nem marad más mint egy nagy szemét halom. szép. Így igazán gyönyörű a folyópart 21. századi hulladékkal lehet csak igazán divatos ez az időtlen szépség. Talán a fák úgy néznek ránk mint mikor mi állatkertben járunk? lehet ... biztos... birka népek...dobjátok a szemetet a kukába ha következőre odatévedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!