Nagy Zabálók

2015.09.07. 14:59

Angus-marhaborda és bárányburger - a legjobb vidéki éttermek randevúztak Pannonhalmán - fotók!

Az egykori apátsági majorban a magyar gasztronómia vidéki zászlóshajói találkoztak, s hoztak magukkal kiváló fogásokat.

A vidéki éttermek legjavát bemutató Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) programsorozat házigazdája a pannonhalmi Viator étterem volt vasárnap.

A Pannonhalmi Apátsági Múzeum épületegyüttesében minden túlzás nélkül a legjobb vidéki éttermek tartottak seregszemlét. A teljesség igénye nélkül a balatonszemesi Kistücsök, az encsi Anyukám mondta, a debreceni Ikon vagy a soproni Erhardt étterem két-három fogását kóstolhatták meg a látogatók. Utóbbiak száma talán minden várakozást felülmúlt. A forgatagban közismert győri professzor, festőművész, megyénk egyik országgyűlési képviselője is feltűnt.

Az ételekre nem lehetett panasz: a bárányburgertől kezdve az Angus marhabordán át a roston sült szilvalekváros tarjáig mindenki talált kedvére valót. Ha a Nagy Zabálóknak egyetlen ételt kell kiválasztaniuk, akkor nálunk az Anyukám mondtás barbecue marhaszegy mindent vitt.

A pannonhalmi SVÉT-rendezvényről ide kattintva tekinthetik meg képgalériánkat, kedvcsináló bárányburgerrel!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!