Nagy Zabálók

2013.04.03. 11:42

Sárkány ellen, sárkányfű?

Finom volt a hideg körteleves gyümölcsdarabokkal.

Szép, tavaszi és szombati nap volt, amikor ebédidőben betértünk a 86-os főút mellett álló, de még Csornán üzemelő Sárkány étterembe. Kicsit zavarban voltunk, amikor belépőnk után az első és a második terem közötti ajtóban három pincért láttunk beszélgetni, és egyik sem kínált hellyel, inkább csak végigmért. Nem is mentünk beljebb, gondoltuk, jó lesz itt kinn. A külső helyiség azonban nem nyerte el tetszésünk, kopottasnak találtuk.

Az étlap választékos, helyi elnevezésű különlegességeket is olvastunk: kapuvári böllérmáj, rábaközi töltött borda, kapuvári pecsenye.

Hideg körtelevessel (400 forint) nyitunk, a gyümölcsdarabokkal gazdagon megtűzdelt étel finom. A leves tetején úszó tejszínhab is a jobb fajtából való. A magyaros gombaleves (450 forint) már nem ennyire biztató, a lé zsíros és nagyon narancssárga.

Sajnos a főételekkel sem jártunk jobban, a fatálon tálalt egyszemélyes sárkánytál (2000 forint) tocsogott valami furcsa folyós anyagban, amelyből a tálaláskor a terítőre is jutott. A hatalmas, már-már emberfeletti adag velős sertésbordát, gombás szeletet és hansági göngyöltet is rejt, s mindezek alatt vegyes köret (hasáb és rizs). Sajnos a burgonya kissé hűvös, a raguk pedig mindkét húst megölték, a mennyiség nyomta agyon.


Az erdélyi töltött bordát (1550 forint) az étlap szerint csülökkel, császárszalonnával, tormával tömték meg, és sajtot szórtak a tetejére. Az összetevőkből azonban leginkább a sajtot éreztük. A köretként rendelt burgonyapüré (350 forint) volt az ebéd nagy csalódása, ugyanis savanyú volt az egész, így a tálon is maradt.

Az étkezés végén a pincér első kérdése az volt, elcsomagolja-e a tálon maradt, nagy adag burgonyát és a kisebb darab húst. Jobban szerettük volna, ha arról érdeklődik, miért nem ettünk meg egyetlen gombóc alakú pürét sem.

Itallal együtt 5240 forintot fizettünk, sajnos nem a minőségért.

Étterem értékelése

Konyha: közepes 4 (1-10-ig.)

Minden egyéb: (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): több figyelmet 5 (1-10-ig.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!