Nagy Zabálók

2009.07.30. 12:19

Indián tánc

Mellékletünk részeként hetente rejtett gasztrokommandónk járja a megye vendéglőit, éttermeit, csárdáit, kifőzdéit. Kétszemélyes csapatunk Krúdy tanoncaként foglal helyet, néz körül, rendel, eszik, iszik – no és természetesen fizet. Tapasztalatait pedig rovatunkban megosztja önökkel, 1-től 10-ig osztályozva a felszolgálást és a konyhát. Tanoncaink jártasak a vendéglátásban, ugyanakkor véleményük természetesen szubjektív és egyszeri látogatáson alapul. Ezúttal a győr-ménfőcsanaki Dobos pub és pizzériába látogattunk el.

Ha hétköznap, a július végi kánikulában, kora délután (két óra tájban) a városszéli Győr-Ménfőcsanakon egy vendéglátó-ipari egységben jó néhány asztalnál ülnek, az legalábbis figyelemre méltó. Márpedig a Dobos pub és pizzériában ültek. Helyet foglalunk hát mi is a kellemesen hűvös terem felső részében. A természetes fény hiányzik - igaz, ülhettünk volna ablakhoz is -, de a félhomály nem bántó. A fára alapuló berendezés nem a legmodernebb, de hangulatos, a felszolgálóhölgy gyorsan érkezik. Tegeződünk, amit ő kezdeményez, a hely pub jellegébe talán ez belefér, ráadásul eljutottunk abba a korba, hogy legyezi is a hiúságunkat. Az étlap rendkívül figyelemre méltó - ha nem is külalakjában, de tartalmában. A választék már-már hatalmas, jóval nagyobb, mint amit várni lehet, a tészták és pizzák mellett a levesek, húsételek, specialitások és a desszertek sem hiányoznak.

Rendelünk. Hideg paradicsomleves mozzarellával, illetve serpenyős fűszeres rákok pirított kenyérrel. A leves egyszerű és semmi baja. Kellően sűrű, a fűszerezésnek hála nincs paradicsomital-érzete az embernek, a mozzarellagolyók illenek hozzá. Kánikulai napokon ideális első fogás. A serpenyős fűszeres rákok már nem annyira... A legkisebb méretű garnélákat kapjuk egy túl sós és fokhagymás szószban. Mentség lehet, hogy valószínűleg nem sokan rendelik, de talán egyszerűbb lenne a rákot kiollózni az étlapról. Pincérünk kedvesen érdeklődik, egyszerűen, de szakavatottan teszi a dolgát, majdnem olyan jó, mint a leves, a rák a közelébe sem jöhet. A főétel Twist party, illetve Winnetou lakomája. Felvetődhet a kérdés: miért táncol a sonkás, szalámis, pepperonis pizza, pláne, hogy mi köze egy apacs törzsfőnöknek a camembert sajttal, juhtúróval és finomra metélt snidlinggel töltött rántott pulykamellhez, de ne kukacoskodjunk, mi is adtunk már hülye címeket a cikkeinknek. Pláne, hogy Winnetou lakomája kifejezetten jó, a kis adag is bőséges, a töltelék homogén, nem tolakodik sem a camembert, sem a juhtúró, sem a snidling, és a burgonyatallér is finom. A kisebb méretű pizza szintén elég, más kérdés, hogy a tésztája nem nagyon hasonlít ahhoz, amit a valódi olasz éttermekben, avagy Itáliában sütnek, de nem rossz, a feltétet meg nem sajnálják. Úgyhogy ha megfeledkezünk arról, hogy pizzát rendeltünk, akkor rendben ez is. Fizetünk, nemcsak a hölgy, a számla is barátságos, s így bátran kidobolhatjuk: megéri kiruccanni a Dobosba.

Krúdy tanoncai

Étterem értékelése:

Felszolgálás:
kedves kis Dobos, 7 (1-től 10-ig)
Konyha: hadd szóljon!, 7 (1-től 10-ig)
A választék már-már hatalmas, jóval nagyobb, mint amit várni lehet.
Fantázianevek az étlapon: Minden étel fantázianevet kapott, ami sokszor nélkülözi a szakmaiságot, de jópofa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!