Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Biciklitől a kinőtt ruhákig mindent árultak

Az előzetes várakozásokat lényegesen felülmúlta az érdeklődés a hétvégén első alkalommal megrendezett mosonmagyaróvári bolhapiacon.
A magyaróvári piacnak hat évvel ezelőtti átépítése óta rendkívül lecsökkent a forgalma, a korábbi szombatonkénti zsúfoltság helyett csupán néhány vevő lézeng a pavilonsoron lévő kofák között. A piacot működtető Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ezért döntött úgy, hogy bolhapiac rendezésével megpróbálja fellendíteni a forgalmat a magyaróvári belvárosban.

Az elmúlt szombatra hirdették meg az első bolhapiacot a Vízpart utcai pavilonsorra és a mellette lévő parkolóba. Minden várakozást felülmúlva már a reggeli kezdésre elfoglalták szinte az összes helyet az árusok. Banyár Tamás piacfelügyelő a Kisalföldnek elmondta: az első alkalommal szervezett bolhapiacra mintegy harmincan hozták ki különféle megunt, feleslegessé vált holmijukat. Örömteli, hogy az árusok többsége mosonmagyaróvári volt, de érkeztek Tatabányáról, Felcsútról vagy Győrből is eladók. Vevőből sem volt hiány, a délelőtt folyamán több százan jöttek ki nézelődni, aminek aztán a legtöbb esetben vásárlás lett a vége.

Gyerekek és felnőttek egyaránt nagy kedvvel válogattak az eladásra kínált holmik közt. Megtalálható volt itt a kerékpároktól kezdve a kinőtt ruhákon, elektronikai cikkeken át a megunt könyvekig és játékokig minden. Volt, aki csak néhány feleslegessé vált holmijával jött ki, de akadtak olyanok is, akik a pincétől a padlásig az egész házat „kisöpörték" és elhozták a megunt dolgokat.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. augusztusban minden szombaton megrendezi a bolhapiacot, ahová bárki helypénz fizetése nélkül kiviheti használt holmijait. A következő hetek tapasztalatait felhasználva döntenek arról, hogy ősztől milyen formában és időközönként folytatják tovább a bolhapiac-rendezést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

’ 56 emlékei a kultúrházban

A feketeerdei önkormányzati épület tetőszerkezete már jó ideje „megérett" a cserére. A létesítmény többfunkciós: egyik részébe a megszűnt posta helyett a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet költözött: negyedmillióval ők is szponzorálták a felújítást. A polgármesteri hivatal mellett egy szolgálati lakás is helyet kapott itt. Galambos Jenőné polgármester elmondta: megyei pályázaton nyertek 2,1 millió forintot a tetőszerkezet felújítására, s ehhez még az összeg harmadát önrészként biztosítaniuk kellett. Tovább olvasom