Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Álmuk egy színház

Énekkel, szavalatokkal színesítik Mosonmagyaróvár rendezvényeit és sikeres színházi előadásokat tudhatnak magukénak a „Mosonmagyaróvár város kultúrájáért" idei díjazottjai. A Baráti Kör a Művészetért Alapítvány tagjait a magyar kultúra napján jutalmazták.
Egy olyan együttes köszönt egy olyan társulatot, akiknek a céljai ugyanazok: szolgálni, kiszolgálni, szórakoztatni a közönséget – emelte ki a tavalyi díjazott, a Halmos László Énekegyüttes korelnöke, Kiss Veronika a magyar kultúra napja tiszteletére rendezett mosonmagyaróvári ünnepségen a Fehér Ló Közösségi Házban.

A „Mosonmagyaróvár város kultúrájáért" címmel idén a 2001-ben alapított Baráti Kör a Művészetért Alapítványt jutalmazták, mely a Theatrum ad Flexum társulatot is működteti. A csoportvezetést a kezdetektől fogva segíti Bérci Csaba, Zemplenszkyné Rujder Éva, Babos Szilárd, Blahovics Márta, Cser Katalin, Vitéz Vilmos, Szabó Attila, valamint a választott új elnök, Orbán János is.

Az idei kultúranapi díjazottak.
Az idei kultúranapi díjazottak.

A Mosonmagyaróváron és környékén élő tehetséges fiatalokat összefogó alapítvány művelődési és szórakozási lehetőséget biztosít a helyieknek. A jótékonykodás sem áll messze tőlük. Több telt házas színházi előadást is maguk mögött tudhatnak (melyekről lapunkban is beszámoltunk). Az Ujhelyi-iskolával szorosan együttműködő alapítvány büszkeségei közé tartozik, hogy a köreiből felnövő fiatalok közül egyre többen hivatásukként választják a színházi életet. Amint az az ünnepségen levetített kisfilmből is kiderült, az öntevékeny társulat legközelebb A dzsungel könyve című musicalt mutatja be. Álmuk egy színház Mosonmagyaróváron.

A Pásztor Ádám színművész és az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes műsora által gazdagított programon adták át még a „Mosonmagyaróvárért" emlékérmeket, melyet dr. Mrekva Tibor, az Óvári Gazdász Néptánc- együttes művészeti vezetője és Csapó Frigyesné, a Flesch-központ kézművesműhelyének vezetője vehetett át. Polgármesteri elismerő oklevéllel a Mosonyi Mihály Zeneiskola tanárát, Tirbus Ildikót jutalmazták.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bécsben népszerűsítették Szigetközt

A napokban rendezték meg a bécsi Ferien Messe turisztikai kiállítást, melyen Mosonmagyaróvár és a… Tovább olvasom