Átvette Dunakiliti a belügyminiszteri díjat - fotók

Az ünnepélyes díjátadó a Zala megyei Nagypáliban volt.

kisalfold.hu

Január első napjaiban érkezett a hír, hogy a kimagasló és példaszerű színvonalon végzett falufejlesztési munkáért a Magyarországi Falumegújítási Díj kiváló fokozatával jutalmazza a belügyminiszter Dunakilitit, egyedüli Győr-Moson-Sopron megyeiként. Az ünnepélyes díjátadóra a Zala megyei Nagypáliban került sor egy kétnapos rendezvény keretében 2018. május 24-25-én.

 


A települést bemutató előadásban Kovács Andor Tamásné polgármester hangsúlyozta, hogy a falu fejlődésének alapja az összefogás, melyhez mindenki hozzáteszi a maga részét. A jelentős ipari üzemek, vállalkozások segítsége mellett az egyesületek révén érhető el, hogy a lakosság aktívan bekapcsolódjon a közéletbe. Az ünnepélyes díjátadón dr. Odonics Aliz jegyző, dr. Hegyi Judit képviselő, Gazdasági és Településfejlesztési Bizottsági elnök, Edelmayer Miklósné kulturális referens és Kovács Andor Tamásné polgármester képviselte a megújuló települést.

 

 

A közelmúltban tanácskozás zajlott Dunakilitin egy határon átnyúló program keretében az Arrabona EGTC munkatársai és külső szakemberek bevonásával a településen történő hulladékkezelésről, lakossági szemléletformálásról. Egy pályázat is beadásra került e témában. A napokban készül el önerőből megvalósuló beruházásként az Egészségház felújítása és bővítése. Az ünnepélyes átadásra 2018. június 30-án, a Falunap reggelén kerül sor, és utána hamarosan a lakosság is birtokba veheti az új épületet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!