Ilyenek vagyunk, lipótiak - Kenyérillatú termálfalu

Termálfürdő, fűtött focipálya, madárvárta, úszó betlehem és kenyérillat - csak néhány látványosság, amiért érdemes Lipótra látogatnunk. ,,Ilyenek vagyunk..." kampányunk keretében a termálfalu mutatkozik be.

„A pozitív kezdeményezéseknek és a kívülről érkező jó ötleteknek mindig hívei voltunk. Önkormányzatunk a turizmusra alapozza a település jelenét és jövőjét, így különösen fontos, hogy az idelátogatók számára minél színesebben tudjuk bemutatni Lipót értékeit, sajátosságait" – állítja Tóth Péter lipóti polgármester, s mint mondja,  külön öröm számára, hogy a falujában sok a tenni akaró kéz.  


– Nagyon örültem, amikor községünk lakója, Görözdi Dóra felajánlotta segítségét az „Ilyenek vagyunk, lipótiak" anyagának összeállításában. Nagyon könnyű helyzetben voltam, mivel már  kész javaslattal keresett meg. Az elkészült alkotás teljes egészében az ő munkája. Dóra fiatalos gondolkodásával, kreatív ötleteivel rámutatott a falu legjellemzőbb szokásaira, nevezetességeire.  Szeretnénk megköszönni az igényesen elkészített munkát, melyen keresztül régiónkban megismertethetjük Lipót egyediségét, különlegességét – hangsúlyozta a faluvezető.

Az itt látható összeállítás egyébként a falu honlapja mellett a helyi újságban is megjelenik majd. Illetve a tervek szerint a falu egy központi helyén  is bemutatják a helyieknek és turistáknak. 



És mit árul el a termálfaluról a tabló? A termálfürdő tömegeket vonz a településre, ahol a kenyér- és péksüteményillat ajándékba jár a sétákhoz. A termálvíz mellett a Vadludak kikötőnél csónakázhatunk, s a horgászoknak sem lehet panaszuk! Advent idején az úszó betlehemet is megcsodálhatjuk, de tavirózsából és gólyából is találunk itt bőven. A befagyott Holt-Dunán – ami nekik csak a „Hodi" – a környék legnagyobb hokimeccsei zajlanak. Szeretik a lecsót, ősszel még bált is rendeznek neki. Csodás madárvártáról szemlélhetjük itt a Szigetköz madarait. Lipót a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny korábbi győzteseként képviselte az országot az európai megmérettetésen. Nagy kedvencük a foci, fűtött pályájuk és lelátójuk is van.


Továbbá messze földön híres még a gesztenyefasoruk is, mely Darnózselivel köti össze a falut. 

 Nagyon szeretem a falumat, rengeteg értéket kaptam itt. Hiszem, hogy az itt élők a csodás környezet, a nyugalom, a természet, a Duna közelsége mellett a saját személyiségükkel alakították otthonukká ezt a települést, igazi közösséget alkotva.

Görözdi Dóra 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!