Más késével gyilkolt a gyanúsított Mosonmagyaróváron - fotók

A kést a szomszéd telken rejtette el Sz. Cs., s másnap maga mutatta meg a nyomára bukkanó rendőröknek.

kisalfold.hu

 

Egy nappal azután, hogy a rendőrség őrizetbe vette a Mosonmagyaróváron élő 22 éves Sz. Cs.-t, a Győri Járásbíróság döntött is a vasárnap hajnalban történt emberölés gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról. Ahogy várható volt: a fiatalember rácsok mögött marad, hiszen emberöléssel gyanúsítják, amit – tudomásunk szerint – el is ismer.


A hivatalos hírforrások továbbra is szűkszavúak a nyomozás első napjaiban, de a Kisalföld megbízható forrásból úgy tudja: egy kétfős és egy háromfős társaság szólalkozott össze vasárnap zárórakor a diszkóban, nem tudjuk, pontosan min. Nem hangos dulakodásról szól a vallomás, minden szék és pohár a helyén maradt, de az indulatok tovább forrtak.


Amikor a háromfős társaság – köztük a későbbi gyanúsítottal – kiment, követte őket a két másik fiatal, s a szórakozóhelytől mintegy 100 méterre utol is érték a társaságot – ezt egy független tanú is így látta. A gyanúsított vallomásából kiindulva hamarosan két páros találta magát egymással szemben, mert a hármas csoportból egyvalaki időközben eltűnt. A késelésért előállított Sz. Cs. azt állítja: a későbbi áldozat és társa kezdte az újabb szóváltást, s a sértetté vált férfi mellett álló fiatal rántotta elő a pár órával később lefoglalt pillangókést.


Ellenlábasa – akivel most a bíróságon találkoztunk – azonban kirúgta kezéből a szúrófegyvert, felkapta és azt kiáltotta: „most legyen nagy a pofád...". A meglepett férfi elfutott. Ám a gyanúsított azt mondja: szeme sarkából látta, hogy az egyedül maradt szembenálló még üti az ő barátját, akinek véres lett az arca. Ekkor szúrt a késsel, három-négy, esetleg öt szúrással, s ezek közül egy a szívet érte. A cselekménysorra nem emlékszik tisztán, a szúrás irányára sem, de azt a szakértő meg tudja állapítani.

 

Galéria kép




A sértett feltehetően a földre hanyatlott, ő pedig annyit mondott: „menjünk innen", ám állítása szerint nem látta, hogy valóban elesett-e a megszúrt áldozat. Hazamentek mind a ketten, otthon a kést a szomszéd telken rejtette el Sz. Cs., s másnap maga mutatta meg a nyomára bukkanó rendőröknek. 


Ekkor kiderült: végzett gépszerelőről van szó, aki kollégáival Szerbiából érkezett, mindhárman magyar anyanyelvű vendégmunkások, akik közös szálláson éltek Mosonmagyaróváron. A gyanúsított családja továbbra is Újvidéken él, szegedi származású, 27 éves áldozata után néhány hónapos kisgyerek maradt árván.


Dr. Máté Kinga bírósági szóvivő a tegnap döntésről annyit közölt: a tárgyalás előkészítése során hozott határozatig, de legfeljebb egy hónapra elrendelték a férfi előzetes letartóztatását. Ezt a cselekmény súlya indokolta, de az is, hogy a gyanúsított kettős állampolgár, otthona ma is Szerbiában van. A határozat jogerős.

- Nálunk nem volt verekedés, sőt a későbbi tragédiának az előjeleit sem tapasztaltuk. Azt meg tudom erősíteni, hogy úgy az áldozat, mind a gyanúsított nálunk szórakozott szombaton. Mindkét társaság záráskor távozott, önként, kényszerítő intézkedés nélkül. Ez is bizonyítja, hogy sürgősen megoldást kell találni az ilyen eset megelőzésére - hangsúlyozza Hécz Kálmán, a szórakozóhely üzemeltetője, aki mint mondja, elképzelni sem tudja, hogyan torkollhatott az ügy ilyen tragédiába. 


A vezető szerint a West Balkán-eset óta szigorodtak a biztonsági előírások (ezt egyébként is komolyan veszik, miután 2014 legjobb Nyugat-magyarországi szórakozóhelyévé választották a klubot). A rendszeres ellenőrzések mellett a biztonsági szolgálat munkatársai is képzett szakemberek. Szombaton éjszaka is hét biztonsági őr vigyázott a rendre, de a táskaellenőrzés mellett kamerarendszer is üzemel. A rendőrség munkáját felvételek és a biztonsági emberek beszámolója is segítette Hécz Kálmán szerint, ezzel is hozzájárulva, hogy rekordgyorsasággal találták meg a gyanúsítottat.


Az üzemeltető arra is rámutatott, hogy a Deák téren várakozó taxik miatt nem ritka a vita, amikor a környék három-négy szórakozóhelyéről összeverődő ötven-száz fiatal vár a fuvarra. A férfi arról is beszélt, hogy többségében a vendégmunkások a konfliktusok forrásai a biztonsági őrök visszajelzései szerint. A vasárnapi gyilkosság esetében az áldozat és a gyanúsított is vendégmunkás volt.

 

Kedden írtuk


A Vajdaságból érkezett, és egy ideje Mosonmagyaróváron dolgozó Sz. Cs. papucsban, piros pulóverben jött a Győri Járásbíróságra, arcát a sajtó érdeklődése miatt papírral takarta el.

 

Rács mögött marad a mosonmagyaróvári gyilkosság 22 éves gyanúsítottja. Fotók: Mészáros Mátyás




Ügyvédjével alig pár percet töltött a tárgyalóteremben tartott zárt ülésen, a nyomozási bíró már vissza is vonult a döntés meghozatalára.


Negyedóra elteltével megszületett a várhatónak nevezhető határozat: a 22 éves fiatal rács mögött marad, védőjével nem is fellebbezett.


Magát a szúrás tényét egyébként- úgy tudjuk - nem tagadja.


A szóváltásból elfajult tragédiáról itt írtunk bővebben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!