Motorfűrészeket emelt el a betörő

A 19 éves gyanúsított egy jánossomorjai családi ház melléképületéből két motorfűrészt lopott el, ezeket a gépeket egy újrónafői férfi vette meg.

kisalfold.hu

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2014. augusztus 21-én 20 óra 30 perc körüli időben egy jánossomorjai családi ház melléképületének ajtaját betörte és két Stihl fűrészt tulajdonított el - írja a police.hu.

A tettes felkutatására tett intézkedések eredményeként a rendőrök 2014. szeptember 30-án elfogták a betöréses lopással gyanúsítható 19 éves férfit. Gyanúsítotti kihallgatásakor beismerte, hogy a család távollétében a kerítésen bemászott és a garázs ajtaját befeszítette. A szerszámtárolóból eltulajdonított két láncfűrészt másnap egy újrónafői ismerőse lakására vitte, aki a lopott kisgépeket megvásárolta. A nyomozók a 22 éves férfi lakásán az egyik motorfűrészt megtalálták és lefoglalták, a másikat értékesítette.

A gyanúsított jánossomorjai lakásán tartott házkutatáskor a nyomozók hat tábla szalonnát, két füstölt csülköt és huszonnégy liter étolajat találtak, amit egy 83 éves helybeli férfi kamrájából éjszaka tulajdonított el.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság G. Ferenc 19 éves jánossomorjai lakos ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja és Sz. László Csaba 22 éves újrónafői lakos ellen orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást lezárta. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!