Fanni már iskolába járhat

Elkezdhette az iskolát, folyamatos orvosi felügyelet mellett a mosonmagyaróvári Rémay-Grafl Fanni, akinél tavaly nyáron diagnosztizáltak leukémiát. A kislány édesanyja szerint példaértékű érzelmi és anyagi támogatás segít a gyógyulásban.

Az akkor nagycsoportos Rémay-Grafl Fanni tavalyi nyara még tökéletesen indult. Július végén változott meg gyökeresen a lányka és családja élete: Fannikán leukémiát diagnosztizáltak. Amint arról már beszámoltunk (Kisalföld, 2013. augusztus 26.), a gyógyszeres kezelés és kemoterápia nem járt mellékhatások nélkül: a kislánynak leállt mindkét veséje. Fannikát kilenc hónapig a budapesti Tűzoltó utcai klinikán kezelték, most ősszel azonban elkezdhette az első osztályt.

Fannika édesanyjával, Grafl Bernadettel az adományátadón Balogh Lászlóval, a Greiner Bio-One Hungary Kft. ügyvezető igazgatójával és Nagy Sándorral, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület elnökével.

Fannika édesanyjával, Grafl Bernadettel az adományátadón Balogh Lászlóval, a Greiner Bio-One Hungary Kft. ügyvezető igazgatójával és Nagy Sándorral, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület elnökével.

– A budapesti Tűzoltó utcai klinikán mindent megtettek a lányom gyógyulásáért. Onnan kilenc hónap után áprilisban jöttünk haza. Természetesen Fannika azóta is folyamatos orvosi felügyelet alatt áll, hiszen egy másfél éves gyógyszeres kemoterápiát kezdtünk el. Ugyanakkor engedélyezték, hogy megkezdhesse az első osztályt. Egy évig nem mehetett közösségbe, de szerencsére könnyen vissza tudott illeszkedni. Bírja és szereti az iskolát, ahová jó szívvel jár – tudjuk meg az édesanyától, Grafl Bernadettől. A gyógykezelés során legyengült a kislány immunrendszere, beszélgetésünkkor éppen nátha miatt kimaradt néhány napra az iskolából, de a kemoterápiával járó fáradékonyságtól eltekintve egyébként jól érzi magát.

– Lelkileg kell őt erősítenünk most elsősorban, hiszen élnek benne félelmek. A betegség miatt értékrendszere megváltozott: idő előtt vált felnőttessé – osztotta meg az édesanya, aki szerint kislánya legnagyobb kívánsága karácsonyra, hogy együtt legyen a család.

A kislány imád rajzolni, és ezt a szokását kórházi kezelése során is gyakorolta. Szereti az állatokat, főként a lovakat, de most egészsége érdekében anyukája szerint a műanyag pónikkal játszhat csak.

– Sokan segítettek bennünket ismerősen-ismeretlenül, érzelmileg és anyagilag egyaránt, hihetetlen érzés volt megtapasztalni ezt az összefogást – köszönte meg a segítséget az édesanya.

Jelentős adományok
Tavaly a Mosonyi Mihály Zeneiskola kezdeményezésére gyűjtést rendezett a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület a kislány gyógykezelésének támogatására. Ehhez csatlakozott a Greiner Bio-One Hungary Kft. Most félmillió forintot adhattak át Fanni hozzátartozóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!