Szebb lesz Roxána és Levi karácsonya

A Lapcom Média Alapítvány Jóakarat Hídján, a Kisalföld-advent akció keretén belül rászoruló családok karácsonyát szeretnénk szebbé tenni. Ezúttal a beteg kislányát nevelő Szabó Károlynét mutatjuk be és a Mosonszentmiklóson élő Molnárékat, akik mindent megtesznek fiuk fejlődéséért.

Rimányi Zita

 

Egy bicikli Roxána álma címmel ősszel írtunk a Tét-Ürgehegyen élő kislányról, aki négyéves koráig járni se tudott, tanulmányait többféle betegség hátráltatja. Koroncóra jár iskolába és otthonuktól messze a buszmegálló. Ezért vágyott egy biciklire, ami a mozgását is fejlesztené. Nehéz anyagi körülmények közt élnek, édesanyjának nincs állandó munkája, ezért nem tudta neki megvenni. Cikkünk nyomán a Bencés Diákok Győri Egyesületének tagjai vásároltak egy piros biciklit a mozgássérült kislánynak. Az alapítványunkhoz érkező jótékony forintok révén pedig a napokban átadhattunk az édesanyának százötvenezer forintot, amit tüzelőre és élelmiszerre költ. Arról is beszámolt, hogy amióta megjelent a róla és kislányáról szóló írásunk, sokan közvetlenül is segítették őket.

Dittrich Roxána és Szabó Károlyné hálás a törődésért.

Dittrich Roxána és Szabó Károlyné hálás a törődésért.

A születésekor fellépett oxigénhiány miatt idegrendszeri elváltozásokkal él a most 14 éves Molnár Levente. Szülei nagy szeretetben nevelik. Már többször írtunk róla, mert segítették őket többek közt a motorosok és a hastáncosok is. A fiú a világ számos pontjáról kapott születésnapjára lapot, miután kiderült, hogy szeret postára járni, levelet kapni. Ezúttal lapunk segítségét kérte az édesanya, aki Levente ápolása mellett nem tud munkát vállalni. Jórészt az édesapa keresetéből élnek, s nehezen teremtik elő a gyermek speciális foglalkozásaihoz a pénzt. Pedig a különórák, a terápiák állandó kiadást jelentenek. 

Molnár Levente és Molnár Anikó az apró örömöket, előrelépéseket is megbecsüli. Fotó: M. M.

Molnár Levente és Molnár Anikó az apró örömöket, előrelépéseket is megbecsüli. Fotó: M. M.

– Nem adjuk fel a küzdelmet, az a célunk, hogy a gyermekünk teljes, önálló életet élhessen. A fejlesztések hatásosak, jó látni, ahogy mindig egy kicsit többet tud. Egyre nagyobb kedvvel, kitartással tanul. Mi aztán meg tudjuk becsülni az apró örömöket. Ezt a képességet kívánom mindazoknak, akik a Kisalföld alapítványán keresztül most támogattak minket. Így már nem kell amiatt izgulnom, hogy karácsony után elfogy a pénz, amit szeretnénk Levi óráira fordítani – mondta édesanyja, amikor átadtuk olvasóink jótékony adományai révén a százötvenezer forintot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!