Könyvespolc

2018.07.16. 15:34

Keri Smith - Nyírd ki ezt a naplót és alkoss valami újat!

Miben más ez a könyv, mint a manapság divatos színezők?

Nyírd ki ezt a naplót és alkoss valami újat!
Keri Smith
Kiadói kód: MX-957
Oldalszám: 224
Fordította: Loósz Vera

Biztosan írtak már naplót, amelyben a legszemélyesebb, legmélyebb gondolataikat rejtették el. De vajon sétáltatták-e a naplót pórázon? Esetleg ittak-e belőle? Volt már olyan könyvük, amelyet nemcsak összefirkálhattak, hanem kimondottan „utasította” Önöket arra, hogy firkálják össze? Hallottak már olyan könyvről, amely tartalmának csak az olvasó képzelete szab határt?
A legtöbb kérdésre nemmel válaszoltak?

A Nyírd ki ezt a naplót című könyv egy olyan kiadvány, mely a maga nemében egyedülálló Magyarországon. Keri Smith könyve egyszerre fejleszti a kreativitást és nyújt kikapcsolódást általános iskolás kortól egészen felnőttkorig, nemtől függetlenül.

Hogy miben más ez a könyv, mint a manapság divatos színezők? Először is: ez nem színező. Rajzolhatunk bele, amit aztán kiszínezhetünk, de csakis rajtunk múlik, hogy mit hogyan valósítunk meg.

Másodszor: fő a kreativitás. Egy színezőnél legfeljebb a színeket tudjuk váltogatni, míg a Nyírd ki ezt a naplót egy majdnem üres oldalon, egyetlen mondatával több alternatívát kínál. Van a könyvben például egy olyan „utasítás”, hogy „Ússzon ez a lap!”. Kaptunk már képet tengerben, folyóban, Balatonban, kádban lebegő lapról, papírhajóvá hajtogatott és vízre eresztett oldalról, de rengeteg olyat is kaptunk, ahol a tengert, vagy valamilyen vizet és annak élővilágát ábrázolták ezen a bizonyos oldalon.

És végül: egyedi lesz a könyvünk. Ha nem is szép, vagy könyvbe való, amit csináltunk, az sem baj. Ez a könyv erről szól: hogyan tudjuk kifejezni vele és benne önmagunkat és a kreativitásunkat!

A Libri könyveladási sikerlistáján első helyen szerepel a könyv, a Bookline és Líra sikerlistáján pedig az első három között. Már megérkezett a folytatás is, a Nyírd ki ezt a naplót mindenhol, melyről lejjebb olvashatnak részletesebben.

Keri Smith – Életrajz

Keri Smith egy kanadai gerillaművészből lett író és illusztrátor. Több kreativitásról szóló könyv szerzője, többek között a Nyírd ki ezt a naplót című könyvé, amely vezeti a magyarországi könyveladási sikerlistákat, illetve a hamarosan megjelenő Nyírd ki ezt a naplót! Mindenhol, és a Több, mint egy könyv című kiadvány szerzője is.

Keri hazájában a könyvein alapuló workshopokat tart, illetve illusztrációt tanít az Emily Carr Művészeti Egyetemen. Munkáit Umberto Eco  „Nyitott mű poétikája” ihlette. Részt vett egy különleges művészeti rendezvényen, mint „gondolkodó”, Yoko Onóval és más hírességekkel együtt 2013-ban. 2014-ben a „Pocket Scavenger” könyve elnyerte az egyik legnagyobb díjat a Digital Book Awards díjátadóján.

Keri mindennapjait férjével és fiukkal tölti, beosztva idejét New York és Kanada között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!