Komárom és környéke

2016.01.26. 17:56

Megmutatta az egyik rablógyilkos, hogyan támadtak az idős házaspárra Tatán - videó

A gyanúsítottak egyike a helyszínen mutatta meg a nyomozóknak, hol és hogyan bántalmazták az idős tatai házaspárt, akik közül egyikük életét vesztette.

Hetente felkeresik a nyomozók azt a négy gyanúsítottat, akiket 2015. december 21-én fogtak el összehangolt nyomozás eredményeként a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ők voltak azok, akik 2015. december 7-én olyan súlyosan bántalmaztak egy idős tatai házaspárt, hogy a férj a kórházban életét vesztette.


A rendőrök a folytatólagos kihallgatások alkalmával a bűncselekmény újabb és újabb részleteit tisztázzák annak érdekében, hogy a büntetőeljárást még 2016 tavaszán lezárhassa a rendőrség és vádemeléssel élhessen a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség felé.


A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az emberölés bűntett elkövetésével gyanúsított 54 éves Á. Gábort, a 47 éves L. Gusztávot, a 37 éves H. Ferencet és a 35 éves A. Gábort a vagyonszerzés motiválta, amikor 2015. december 7-én betörtek a tatai családi házba.


A sértettek pénzét és ékszereit akarták, amelyeket alapos kutatást követően el is tulajdonítottak. Minderről az 54 éves Á. Gábor a bűncselekmény elkövetésének helyszínén részletesen is vallomást tett a nyomozók előtt, amely további bizonyítékul szolgál a nyomozóhatóság számára, ezért a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának meghosszabbítását, amelyet a Tatabányai Járásbíróság 2016. április 23-ig jóváhagyott - közölte a rendőrség kedden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!