Komárom és környéke

2015.03.26. 11:04

A rendőrök használták a kisebbségi kifejezést, csak nem Lakatos Bélával kapcsolatban

Ezért az ácsi polgármester visszavonta a panaszát. A gyanú az volt, hogy származása miatt igazoltatták a rendőrök.

Gecsei Ádám


Január 22-én készenléti rendőrök igazoltattak egy férfit Ácson. A sofőr az egyenruhások rádiójából azt a mondatot hallotta, hogy „kisebbségi igazoltatása folyamatban". Ekkor kérdőre vonta őket, hogy valóban az-e az igazoltatás oka, hogy kisebbségi. A rendőrök, arra hivatkozva, hogy nem működik együtt a férfi, hívtak még egy rendőrautót. Ekkor kiderült, hogy az önkormányzat által bérelt fehér Audi A4-est vezető roma férfi Lakatos Béla, Ács polgármestere, akinek panasza miatt eljárás indult az igazoltató egyenruhások ellen. Időközben azonban a készenléti rendőrség parancsnoka megszüntette az eljárást.

Lakatos Béla visszavonta a panaszt. Fotó: Kisalföld-archív/Bertleff

Lakatos Béla visszavonta a panaszt. Fotó: Kisalföld-archív/Bertleff
„A rendőri intézkedés elleni panasz kivizsgálására indított közigazgatási hatósági eljárást a Készenléti Rendőrség parancsnoka megszüntette, tekintettel arra, hogy a panaszos visszavonta panaszát" – kapta a tájékoztatást szerkesztőségünk az ORFK-tól.

„Persze hogy visszavontam. A rendőrség elismerte, hogy használta a kisebbségi kifejezést a rádióban, amikor mellettem álltak, csak nem velem kapcsolatban. Ezt a helyszínen nem mondták el nekem az egyenruhások. Nem akartam az egészből ügyet csinálni, ezért visszavontam a feljelentésem" – fogalmazott Lakatos Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!