kkv pályázz!

2011.01.18. 18:19

Hurrá, nyertünk!

Elnyertük az áhított pénzt! Hogyan jutok hozzá?

Hurrá, nyertünk!

Most jön a neheze! Ahhoz, hogy megkapjuk az igényelt támogatást, sok papír, sok aláírás és még több utánajárás szükséges.
Ahhoz, hogy a Támogatási Szerződés érvényes legyen, több mellékletet is be kell küldeni.
- 30 napnál nem régebbi cégkivonat
- Igazolás köztartozás mentességről, fizetési könnyítésről (apeh, önkormányzat)
- Igazolás a saját forrás rendelkezésre állásáról (30 napnál nem régebbi számlakivonat, igazolás, hitelszerződés, lízingszerződés, tagi hitel szerződés)
- A pályázó valamennyi számlájára vonatkozó beszedési megbízás benyújtására vonatkozó visszavonhatatlan felhatalmazó nyilatkozat
- A támogatási szerződés mellékletei
o Elszámolható költségek táblázat
o Elszámolható költségek részletezése
o Források részletezése
o Monitoring adatlap (ez alapján vizsgálják a megvalósulás eredményességét)

Ezeket a dokumentumokat 30 napon belül vissza kell küldeni 3 példányban. Aztán várjuk, hogy a hivatal visszajelezzen, hogy minden rendben. A támogatás lehívása csak ezt követően kezdhető meg. A hivatal kb. 30 nap alatt küldi vissza. Tehát attól számítva, hogy a támogatást elnyertük és erről a tájékoztatást meg is kaptuk, amire elkezdhetjük a pénz lehívását jó esetben eltelt 90 nap.

Ahhoz, hogy a pénzt meg is kapjuk a következőket kell, ha lehet elsőre hiánytalanul benyújtanunk:
- Számla (szerepelnie kell rajta: a „teljesítést igazolom", a projekt azonosító számának, támogatásra elszámolásra benyújtásra került szöveg; másolat esetén az „eredetivel megegyező másolat"; idegen nyelvű számla esetén a fordítás)
- Kifizetési, pénzügyi teljesítési igazolás (számlakivonat, készpénzes számla esetén pénztárbizonylat)
- Megrendelések, szerződések (termék-szolgáltatás megrendelő lapja, szerződése, szállítólevél, átadás-átvételi jegyzőkönyv, üzembe helyezési jegyzőkönyv, tanúsítvány)
- Különböző számlaösszesítők, táblázatok, kifizetési formanyomtatványok

Amennyiben ezeket rendben találják, elvileg 15 napon belül utalnak. Általában valamire mindig kérnek hiánypótlást, így plusz 15-30 nap, míg tényleg megkapjuk a pénzt.

Fontos!!
Célszerű rendelkezni átmenetileg olyan összeggel, amiből az Áfá-t kifizetjük, a számlákat kifizetjük, hiszen mindig utófinanszírozás van. Erre a rövid távú likviditási problémára nyújthat megoldást a Széchenyi kártya és egyéb éven belüli lejáratú hitelkonstrukciók.

Megjelentek a 2011-es Új Széchenyi Fejlesztési Terv felhívásai, ugyan csak társadalmi egyeztetésre. Ténylegesen március 1-jétől lehet pályázni!


Következőben ezzel folytatjuk!

 

Holládi Henriett
70/3666-031
[email protected]

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!