Kisalföld konyhája

2009.04.07. 10:37

Kekszes narancsos szelet

Hozzávalók:

keksz (kocka alakú vagy háztartási)
fél dl hideg víz
1 csomag zselatin
2 pohár natúr joghurt
1 narancs
1 dl narancsos szörp vagy 1 narancsos Boleró por
2 dl növényi tejszín
4 evőkanál cukor
csokidara

Közepes tepsibe lerakunk egy sor kekszet (kocka alakút, vagy háztartásit). Közben fél dl hideg vízbe 1 csomag zselatint kell beáztatni.2 pohár natúr joghurtba 1 narancsot belekockázunk jó apróra, és 1 dl narancsos szörpöt is teszünk bele. Ha nincs narancsos szörp, akkor 1 narancsos Boleró port - az íz miatt - feloldjuk a vízben, amiben a zselatint áztatjuk.Közben 2 dl növényi tejszínt felverünk 4 evőkanál cukorral.

A zselatint felolvasztjuk. A joghurtot és a zselatint is a tejszínbe óvatosan beleöntjük, majd összekeverjük.Ráöntjük a felét a kekszre, elsimítjuk, majd megint keksz és a másik felét is ráöntjük és megint keksz. Hűtőbe tesszük, este, ha megcsináljuk, reggel már lehet szelni. A tetejére tejszínt simítunk. Narancsdarabokkal és csokidarával megszórjuk.

Szabó Gyuláné

Az oldalt szponzorálja: www.nadoretterem.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!