Kisalföld konyhája

2009.03.19. 11:17

Sörkifli

Hozzávalók:

1 pohár natúr joghurt
1 pohár étolaj (joghurtos pohár)
1,5 dl jó meleg tej
1 csomag szárított élesztő
60 dkg liszt
1 tojás
Töltelék:
25 dkg margarin
1 ek. só
40 db, csíkokra vágott sajt

A margarint a sóval összekeverjük, és öt részre osztjuk.A lisztet az élesztővel összekeverjük, és mélyedést csinálunk a közepébe. A joghurtot az olajjal és a tojással összekeverjük, és a tejjel együtt a mélyedésbe öntjük. Összedagasztjuk, kelesztjük. Amikor megkelt, még egyszer dagasztjuk, és csak a második kelés után használjuk fel. A megkelt tésztát tíz cipóra osztjuk.

A cipókat mindig kettesével kör alakúra nyújtjuk. Az egyiket megkenjük a sós vajjal, és rátesszük a másik kört, de ezt már nem vajazzuk. Ezután a kört derelyevágóval nyolc részre osztjuk, és mindegyik közepébe egy csík sajtot teszünk. Feltekerjük, kiflivé formáljuk, a tetejét tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Negyven darab kifli lesz belőle.

Cukrásztipp:
Pikánsabbá tehetjük füstölt sajt hozzáadásával. Margarin helyett vajat tegyünk bele!Elkészítési idő: 1 óra.

László-Kókainé Szakál Mónika

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!