Kisalföld konyhája

2009.03.30. 16:22

Macskaszem

Hozzávalók:

Tészta:
30 dkg liszt
4 tojássárgája
15 dkg vaj vagy margarin
1,5 dkg élesztő
pici só
2 tk. cukor

Töltelék:
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
4 tojás felvert habja
1 csomag vaníliás cukor
fél üveg kimagozott meggybefőtt
fél pohár tejföl

Az élesztőt a 2 kk. cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókkal összegyúrjuk, három részre osztjuk, majd 15x28 cm nagyságúra nyújtjuk őket. A kinyújtott tészta két szélére sorba rakjuk a kimagozott meggyet, és mindkét oldalt feltekerjük úgy, hogy középen 2-3 cm üresen maradjon.

A darált dióból, a cukorból, a vaníliás cukorból és a felvert tojáshabból készült masszát az üresen maradt helyre betöltjük. A két szélén feltekert tésztát cukros tejföllel megkenjük, és 180 fokon szépre sütjük, de nem szabad nagyon kiszárítani. Ha kihűlt, 1,5 cm széles szeletekre vágjuk.

Cukrásztipp: A tésztába tegyünk plusz 5 dkg vajat, a meggyet pedig előtte néhány nappal áztassuk be cseresznyepálinkába.

Elkészítési idő: 1 óra

Tóth Lajosné

Az oldalt szponzorálja: www.nadoretterem.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!