Kézműves hasáb

2013.07.11. 17:40

Műanyagpöttyök

Szeretnél szabályos pöttyöket sablonnal való szórakozás nélkül? Van egy erős textiled, ami elbírna akár CD lemezeket is?

Várjunk csak... miért ne festhetnéd be a cédéket?

Amire szükség lesz:
akrilfesték
ecsetek
CDk
textil
cérna

fúrógép

1. Fúrj három lyukat a cédé szélétől körülbelül fél centiméterre. Ha szabályosan szeretnéd, alkoholos filccel egy-egy kicsi pöttyel be is jelölheted előtte.
2. Akrilfestékkel fesd be a lemezek egyik oldalát. Az akrilfestékkel könnyű dolgozni, mert vízbázisú (ezért nincs szükség oldószerre) és szinte bármilyen felületre alkalmas. Nem kell fél napig várni arra, hogy megszáradjon, és nem is trükkös, hogy úgy néz ki mintha száraz lenne, de még fog. Valószínűleg mire a végére érsz a cédéknek, az első meg is szárad. Ha szükségesnek látod, festhetsz több réteget is egymásra, és a különböző cédéket annyi különböző színűre fested be, ahogy neked tetszik.
3. Innentől a tűé és a cérnáé a főszerep! A textilen jelöld be gombostűvel a cédék helyét, akkor mindig tudod, hova kell varrni a következőt. Alkothatsz a teljesen kiszámíthatatlantól kezdve a szabályoson keresztül az egy vonalba rendezettig bármilyen mintát. Varrd fel erősen a textillel vagy a pöttyökkel egyező színű cérnával.

Ez az ötlet megfelelő a kerti asztal terítőjéhez, a konyhai függönyhöz, a gyerekek játszóházához, a tévét a porosodástól védő takaróhoz vagy...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!