Kézműves hasáb

2013.07.24. 17:10

Emlékek a nyakamban

Kallódó gombok, gyöngyök, apró tárgyak kapnak új esélyt ezzel a lánccal. Személyes, házi statement necklace.

A statement necklace - valaki megpróbálta hangsúlyos nyakláncnak magyarítani - pár szezon óta része a divatnak. Feltűnő, nagy, nem ritkán egészen extrém, de jellemzi a viselőjét és folyton tud újat mutatni.

Lor ötletével tényleg személyes nyakláncot készíthetsz magadnak azokból az apró kacatokból, amik a szobádban kallódnak, fiókok, dobozok, tasakok mélyén; átcsoportosítod, elköltözteted őket, de kidobni nincs szíved, mert emlékek fűzödnek hozzájuk. Tudod, mire gondolok, ugye? Ezek a pár nélküli fülbevalók, szétesett nyakláncok gyöngyei, egy kabátról leszakadt gomb, régi kabala, gyerekkori napló kulcsa. Tökéletesek még a ruhákhoz kapott pótgombok, egy-egy különleges, de egyedül maradt gyöngy, kulcstartó is.


Amire szükség lesz:
min. 40 cm lánc
szerelőkarika
szerelőpálca
medálok (gyöngyök, apróságok)
kapocs
kombinált vagy telefonfogó

1. Vezesd át az első szerelőpálcikát az első medálon. A szerelőpálcika csupasz végét hajlítsd a láncszem köré, amelyikről le fog lógni. Ne hajlíts túl szoros kört, szabadon kell mozognia, viszont zárd be a kört, hogy ne eshessen le a láncról. Így tedd rá sorban az összes medált. (Akár előre megtervezted a láncodat, akár improvizálsz, a láncot a megfelelő helyen szétválaszthatod, aztán egy másik láncszemen összezárhatod - ezért jó lánccal dolgozni.)
2. A láncot nyakadban tartva állapítsd meg egy tükörben, mekkora láncot kell még esetleg kétoldalt hozzáillesztened. Ha az előre kimérten nem módosítasz, már csak a kapcsot kell a fogók segítségével odaillesztened, a másik oldalra pedig egy szerelőkarikát.

Ötlet és kép: PinkLor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!