Kézműves hasáb

2013.07.05. 15:42

Asztali tolltartó ceruzahegyes dobozokból

Garantáltan senkinél sem látod viszont!

A következő ötlethez szükséges számú mechanikus ceruzahegyes doboz (amit csak rotringhegynek szoktunk nevezni, de hát ez kivételezés lenne a rotring márkával)  ugyan lassan gyűlik össze, de egy-kettő kezdésnek biztosan van otthon. Meg az ismerősöknek is. Megéri megvárni/összeszedni néhányat, mert az írószerekhez illő, újrahasznosított tartót kapunk végeredményként!

Amire szükség lesz:
kb. 19 ceruzahegyes doboz
  5 a tartó aljához
  kb. 14 a tartó falaihoz, mindenképpen páros számú!
pillanatragasztó
áttetsző fólia (opcionális)

1. Áztasd be szappanos vízbe egy órára a dobozokat, majd szabadítsd meg őket a matricáktól. Persze rajta is hagyhatod, ha szerinted úgy jobban látszik, hogy miből készült.
2. Regassz össze öt dobozt a hosszú vékony oldaluknál, párhuzamosan egymás mellé, így egy vízszintes felületet kapsz. A ragasztásnál a következő doboz kupakjai az előző doboz vége mellé kerülnek, hogy felváltva az ellentétes irányba álljanak.
3. (az ábrán) Először ragasztó nélkül alkoss négyzetet négy dobozból, és nézd meg, hova kell majd ragasztanod az elsőt! Valószínűbb, hogy az alapzat nem pont olyan alakú és nem pont akkora, mint a négy dobozból élére állítva alkotott négyzet, mint hogy igen. Tehát a tartódnak alul valószínűleg lesz egy kis pereme.
Az első doboz hosszú vékony oldalára húzz egy ragasztócsíkot, és nyomd erősen az alapra, ismételd meg vele szemben a második dobozzal. Ezután már csak a dobozok sarkaira kell egy-egy pötty ragasztót tenned, és mindig a lyukat áthidalva rátenned a következő dobozt. Tetszőleges magasság eléréséig ismétlendő.
4. (opcionális) Ha lyukas helyett folyamatos felületet szeretnéd a dobozod oldalainak, béleld ki fóliával!

Kép és a leírás alapja: M@de by Lakshmi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!