Kék hírek

2019.06.20. 10:39

Parndorfi halálkamion: Jogerősen életfogytiglant kapott négy vádlott

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön a 71 halálos áldozattal járó 2015-ös embercsempészési ügy négy vádlottját.

Munkatársunktól

A táblabíróság az elsőrendű vádlott afgán férfit és négy bolgár állampolgárságú társát különös kegyetlenséggel, több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. A negyedrendű vádlott a bűncselekményt tettesként, három társa bűnsegédként követte el. A bíróság a vádlottakat bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészés bűntettéért is elmarasztalta. A vádlottak közül csak a harmadrendű vádlott bocsátható feltételes szabadságra, legkorábban harminc év letöltése után. Tíz vádlottat társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettéért mint bűnszervezet tagját marasztalt el a bíróság, őket négy és tizenkét év közötti börtönbüntetésre ítélte.


Korábban:


Ma hirdet ítéletet a halálkamion ügyében a Szegedi Ítélőtábla.


2015 augusztusában 71 menekült – köztük nyolc nő és négy gyerek – fulladt meg egy teherautóban, az embercsempészek ugyanis sem inni nem adtak nekik, sem az ajtót nem nyitották ki, hogy levegőhöz jussanak. A teherautót végül Ausztriában egy autópályán találták meg. A bíróság első fokon 14 vádlottat tett felelőssé az ügyben.


Négyen kaptak emberölés miatt 25-25 évet, azonban az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. Azt indítványozták, hogy a büntetést életfogytiglanira módosítsa a bíróság. A többiek esetében pedig hosszabb büntetést javasoltak az első ítélethez képest, amelyben 3 és 25 év közötti börtönre ítélte a bíróság a vádlottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!