Kék hírek

2018.12.19. 16:59

Őrizetbe vettek egy palesztin férfit, aki két nőt akart megerőszakolni Budapesten

A 31 éves férfi egy társasházig követett egy nőt, majd a lépcsőházban lenyomta a földre és szexuális aktust akart létesíteni vele.

Munkatársunktól

Elfogtak és őrizetbe vettek egy palesztin férfit a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.


A police.hu-n olvasható közlemény szerint egy 31 éves palesztin állampolgár október 20-án éjszaka Budapest XIII. kerületében, egy társasházig követett egy nőt, majd a lépcsőházban lenyomta a földre és szexuális aktust akart létesíteni vele. A nőnek sikerült lelöknie magáról a férfit, aki ezután elmenekült a helyszínről.


A nyomozók a biztonsági kamera felvételei alapján azonosították az elkövetőt és megállapították, hogy a palesztin férfi 2018 áprilisában egy óbudai társasházban is megtámadott egy nőt. A palesztin férfi akkor a nőt nyakánál fogva lefogta, a földre szorította és szintén szexuális aktust akart vele létesíteni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetőt december 18-án délután a XI. kerületi munkahelyén elfogták.


A Magyarországon oltalmazott státuszúként tartózkodó palesztin férfit a nyomozók őrizetbe vették és két rendbeli szexuális erőszak bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.


(Lead-képünk illusztráció - a szerk.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!