Kék hírek

2014.11.04. 11:05

2022 után lesz kész az M0-s

A Budakalász és Pilisborosjenő között 2020-ra ígért következő nyolc kilométernyi sztráda építését az EU szűkös támogatásaira hivatkozva kitolnák a 2022 utáni évekre.

Csak valamikor 2022 után fejezné be a kormány az M0-s Budakalász és Pilisborosjenő közötti nyolc kilométeres szakaszát – írja a Nol.hu.

A lap szerint a halasztásról a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) egy szűk körű egyeztetésén esett szó, amelyen a 10-es és 11-es főút közti települések polgármesterei és civil szervezetek vettek részt. Az illetékesek állítólag itt mondták el, hogy a 2021-ig tartó EU-s támogatásokból nem jut majd erre a beruházásra.

A tervezett szakasz egyébként valószíűleg elég drága lenne, hiszen két alagutat is ki kellene alakítani. Ahhoz, hogy megépüljön a Budapestet körülvevő M0-s körgyűrű, ez lenne az első lépés, amelyet a Solymár és Biatorbágy közti 18 kilométer követhetne – amennyiben ezekre jut majd uniós pénz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!