Jegyzet

2018.12.17. 16:23

Eltűntek

Címkék#jegyzet

Van néhány aggasztó kérdés, amire választ kell(ene) adni.

Szeghalmi Balázs

Az idő lapos kerék. Amit egyszer megteszünk az életben, azt megtesszük újra és újra – mondta Rustin Cohle nyomozó szerepében Matthew McConaughey. A True Detective kultikus sorozat sokat idézett mondata az eltűnt villanyszerelők kapcsán jutott eszembe. A szemünk előtt történő drámában van néhány aggasztó kérdés, amire választ kell(ene) adni.


Orlik Vilmost két éven át eltűntként kezelte a rendőrség. Pedig semmi jel nem utalt arra, hogy a családfő fel akarta volna számolni az addigi életét. A bűncselekmény gyanúja rövid időre merült fel. Ekkor az eltűnt édesapa saját fiát hallgatták ki, rabosították, hazugságvizsgálatot végeztek nála. Ezt Orlik Vilmosnétől tudjuk, a lapunknak adott interjúban beszélt erről a feleség. Ha Orlik Vilmos fiát „célkeresztbe" lehetett venni, akkor azt az építési vállalkozót, akivel eltűnése előtt találkozott a váci villanyszerelő, miért nem hallgatták ki, vetették alá hazugságvizsgálatnak? Ehhez tényleg az kellett, hogy egy másik villanyszerelőnek, Mácsik Zoltánnak is nyoma vesszen?


Az elmúlt hónapok során derült ki az is, hogy egy nő szintén eltűnt a gyanúsított, É. Imre környezetéből. Ikrényben volt a férfi telekszomszédja és állítólag nem akarta eladni a vállalkozónak a telkét. Azóta nincs hír róla. Az érintettek mélyen hallgatnak egy ember életéről. Meddig?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!