Az év vállalkozása: a Vill-Korr Bt.

2003.11.28. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Tizenhárom évvel ezelőtt negyvenezer forintos betéti társaságként kezdtük, ma a saját tőkénk 1 milliárd 300 millió forint – érzékelteti a megtett utat Gasztonyi László, a Vill-Korr Bt. cégvezetője, aki érthető elégedettséggel vette tudomásul, hogy tegnap este átvehette az év vállalkozása címet. Jelölt volt még a Halászi Takarékszövetkezet.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást. Referenciák: Audi és várak

A Vill-Korr Bt. alapítása óta rendszeresen végez munkákat a győri Audi Hungaria Motor Kft.-nek. A cégvezető büszkén említi, öt cég tudott tartósan az igényességéről ismert Audi kötelékében maradni. De legalább ilyen emlékezetes volt a Budai és a tatai vár felújításában való részvétel, ahol ugyancsak ők végezték el a villamosipari munkákat.

– Hogy mi lesz újabb tizenhárom év múlva, nem tudom, az azonban biztos, hogy rövidesen fuzionálni fogunk egy céggel, ezt kívánja a piaci koncentráció, a biztonság és ügyfeleink jobb kiszolgálása – jelzi Gasztonyi László azt, hogy hátradőlni sosem lehet a karosszékben, ha az ember vállalkozik, s ha égető közelségbe került az uniós keretek közötti megmérettetés.
–Kérdésünkre, hogy mi a siker titka, a cégvezető a kitartást, a szorgalmat és a korrektséget nevezi nevén, s nyomban hozzáfűzi azt is, 87 munkatársa munkakönyves alkalmazott, s nem minimálbéren.
A családi vállalkozásként induló villamosipari bt. családi vállalkozásban folytatja ma is, Gasztonyi László az ünneplés és a gratuláció perceiben sem feledkezik meg édesapjáról, s némi szomorúsággal a szemében úgy fogalmaz: „Sajnos, ő már nem lehet közöttünk."
Mint ahogy naggyá válva azt sem titkolja, valaha kényszervállalkozóként indult. Állami alkalmazottként a bős–nagymarosi vízlépcső villamosipari munkálatait felügyelte, s hamar rádöbbent arra, a rendszerváltás egyik szimbóluma nem sok perspektívát jelent.

„Nem akartam egy gátőrházban biztosítékokat cserélni, s inkább vállalkozó lettem" – idézi fel az 1990-es évet Gasztonyi László, aki akkor még álmaiban sem gondolt arra, hogy egyszer egy 2,5 milliárdos éves forgalmat magáénak tudó vállalkozást irányít majd.

Újabb kérdésünkre, hogy mire a legbüszkébb, szinte valamennyi munkájukat sorolná, az egyszerű villanyszereléstől kezdve a legbonyolultabb technológiai munkálatig.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ
bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...