Teke

2024.07.02. 09:35

Égető pályagondok Sopronban

Kisalföld.hu

Fotó: sopronholding.hu

Fotó: Picasa

A több évtizedes hagyományokkal és sikerekkel is rendelkező soproni tekét a megszűnés veszélye fenyegeti. Napjainkban hivatalosan a Vízmű, a Városháza SK, az Elektromos, a Scarbantia, a Turris SE, valamint a  Sörgurítók működik. Az első három egyesület a városi bajnokságban játszik, a Turris a területi osztályban, míg a "minőséget" a Scarbantia és a Sörgurítók NB II-es együttesei jelentik.

Az egykor szebb napokat látott sörösök "nehezen térnek magukhoz", ami nem véletlen, hiszen az elmúlt évekhez képest új csapatot kellett építeni, valamint anyagi és pályagondokkal is meg kell, meg kellett küzdeniük. Nem hivatalos információ szerint egyesületi összevonás is elképzelhető, ami előnyös lehetne mind gazdasági, mint sportszakmai szempontból. 

A létesítményhelyzet ebben a sportágban siralmas Sopronban. Egykoron 18 tekepályával rendelkezett a város, mára egy maradt, hiszen ismét megszűnik egy, a több évtizedes múlttal rendelkező Elektromos pálya. A megszűnés oka, hogy a veszprémi tulajdonos felmondta a bérleti szerződést és az épület más funkciót fog betölteni. Információnk szerint irodaház létesül.

Összességében hat egyesületre - ha lenne összefogás, akkor háromra - marad egy négy sávos tekepálya a Győri úton. A borítása még megfelelő lenne a minőségi versenyzésre, de nézők befogadására szinte alkalmatlan. A jelenlegi állás szerint 25-30 szimpatizánssal megtelik a terem, bővítésre pedig nincs lehetőség. Új létesítmény építésére sincs mód, megoldást jelenthetne viszont a városi stadion nézőtér alatti részén az eredetileg tervezett modern pálya kialakítása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában