Labdarúgó NB III

2024.06.20. 12:38

Sok esélyt már nem látnak Csornán

Egyelőre nem tudni, hogy az NB III, Északnyugati csoport utolsó helyén végző Csornai SE továbbra is a harmadosztályban, vagy a Győr-Moson-Sopron vármegyei I. osztályban szerepel-e majd a 2024/2025-ös bajnoki ­idényben.

Várhatóan visszatér a vármegyei első osztályba a Csorna.

Fotó: Rákóczy Ádám

 Van olyan egyesület – a Dunaföldvár –, amely ugyan kiharcolta az NB III-as szereplést, de megvált teljes keretétől és hirdetésben keresi a labdarúgóit. 
„Sok esélyt már nem látunk, persze nem kizárt, hogy maradunk harmadosztályúak, mert nem lehet tudni, hogy az esetleges visszalépések miatt hogyan alakul majd az NB III mezőnye. Inkább már a megyei első osztályra készülünk” – mondta Családi János, a rábaközi klub elnöke. 
Döntés a nevezések lezárását követően, június 28-án várható. 
A vármegyei bajnokok feljutásáról területi osztályozók döntöttek. A húsz vármegyei I. osztályú bajnok vagy ezüst­érmes közül tizenhat csapat adta be nevezését a területi I. osztályozóra (Győr-Moson-Sopronból, Zalából, Somogyból és Bács-Kiskunból nem vállalta senki), ennek értelmében a hat párharc mellett négy klub „erőnyerőként” jut fel az NB III-ba. A harmadosztályba osztályozó nélkül, erőnyerőként feljutott a Szegedi VSE, a Szombathelyi Haladás II, a székesfehérvári MÁV Előre Főnix FC és a Bonyhádi VLC. 
A Haladás II „erőnyerése” azért érdekes, mert a Haladás első csapata nem kapott licencet az NB II-re, így elméletileg csak az NB III-ban indulhat (az MLSZ bizonyos feltételek esetén ezt engedélyezi), de mivel egy sportszervezet csak egy csapatot indíthat egy osztályban, a Haladás II csak a Vas megyei első ligára nevezhet majd. Az NB III-ból idén májusban kieső Haladás MÁV (az anyaegyesület labdarúgócsapata) szintén a vármegyei első osztályban indulhat a jövőben. 
A területi osztályozókon a a Füzesabony, a Tiszaföldvár, a Balatonalmádi, a Gyula, a Mátészalka és a Csepel harcolta ki a harmadosztályba való feljutást. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában