Motorsport

2024.05.21. 11:42

Újabb tapasztalatokat szerzett a győri motoros

A H-Moto UNI Győr Team versenyzője, Farkas Kevin immár a harmadik versenyhétvégéjét teljesítette a JuniorGP mezőnyében. A 17 éves motoros Barcelonában ismét tett egy kis lépést előre, a katalán világvárosban ugyanis mindkét futamot sikerrel teljesítette. Kevin szerint lassan ebben a versenysorozatban is a pontokért fog küzdeni.

Kisalföld.hu

Farkas Kevin Barcelonában gyűjtötte a versenykilométereket.

Fotó: DASTMEDIA

A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza a gázt, és nagyon komoly felkészülést követően az elmúlt hétvégén már a harmadik versenyét teljesített a JuniorGP mezőnyében. A misanói szezonnyitón semmi sem jött össze – a versenyen el sem tudott indulni –, míg Estorilban a 24. pozícióban a kockás zászlót is meglátta idén először. Ezúttal Barcelonában gurult pályára a motoros – itt nem egy, hanem két futamot rendeztek –, ahol ismét sikerült egy kis lépést tennie előre.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a mezőnyt, hiszen pénteken és szombaton is esett, ami jelentősen nehezítette a motorosok, köztük Kevin dolgát. Úgy érezte, a száraz pályára jó lehet a tempója, így bizakodva várta a vasárnapi rajtokat: az első futamon a 27., míg a másodikon a 28. helyről rajtolhatott. A versenyek nem sikerültek rosszul, hiszen a rendkívül erős mezőnyben előbb megtartva a rajthelyét a 27. pozícióban végzett, míg a másodikban jó tempót motorozva 22.-ként intette le a kockás zászló.

„A legfontosabb célunkat elértük, sikerült teljesíteni mindkét futamot, és ezzel fontos versenykilométereket gyűjtöttünk. Az első futamon ugyan jónak éreztem a versenytempómat, de a csapat döntése értelmében a második versenyre változtattunk a motor beállításain. Sajnos ez nem jött be, végig úgy éreztem, mintha jégen motoroznék. A tempóm ennek ellenére megvolt, így az idei legjobb helyezésemmel zártam a viadalt. Érzem, hogy jó az irány, még pár dolgon változtatunk, utána már elérhető lehet számomra az első pontszerzés” – fogalmazott a versenyző, aki újfent nem sokáig gondolkodhat a tanulságokon, ugyanis június első hétvégéjén rajthoz áll a sokak szerint a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup-sorozatban is, ezúttal Mugellóban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában