Jegyzet

2024.05.28. 09:04

Szoboszlai-show - Kollégánk véleménye Rossi bölcs tanácsáról

"Van lehetőség idén is a Szoboszlai-show-ra. Telt házas stadionokban az Eb-n."

Szeghalmi Balázs

Szoboszlai Dominik és magyar válogatott Svájc ellen kezd június 15-én a németországi Európa-bajnokságon. Fotó: MTI

Mint ismert, egy évvel halasztják Szoboszlai Dominik közönségtalálkozóját a Budapest Sportarénában. A jó döntést maga a magyar válogatott csapatkapitánya hozta, de ne siessünk ennyire előre.

Őszintén szólva „érdekesnek” találom a közönségtalálkozó koncepcióját, hisz ha klasszis sportoló virtuóz showman is egyben, akkor ezt a képességét főként a pályán kamatoztatja, nem a színpadon. S ez még akkor is igaz, ha Dominik repertoárjában valóban akadnak színes pillanatok túl a focipályán. Emlékezzünk csak arra, milyen frappánsan beszélt a hangosbemondóba a Puskásban, amikor biztosítottuk a helyünket az Eb mezőnyében, vagy ahogy pálinkázott a Fekete Sereg vezérszurkolóival. Jó momentumok akadnak, hogy ezekből egész estés produkciót lehet-e gyúrni nem épp olcsó jegyekért, majd egy év múlva kiderül.

Egy biztos: idén két dolog egyértelműen a halasztás mellett szólt. Egyrészt Szoboszlai végül nem futott olyan szezont a Liverpoollal, amiben egyébként joggal reménykedhetett sokáig. A Vörösök a cél­egyenesben nem bírták a nyomást, s végül egyetlen serleggel sem búcsúztatták legendás mesterüket, Jürgen Kloppot.

Ami bennünket sokkal jobban érdekel a Liverpoolnál, az a közelgő Európa-bajnokság, s itt jön képbe Marco Rossi bölcsessége. A válogatott szövetségi kapitánya győzte meg ugyanis állítólag arról Szoboszlait, hogy tolja a közönségtalálkozóját 2025-re. Köszönhetően a jó tanácsnak a magyar csapat tagjai arra koncentrálhatnak, amire most a legfőbb szükség van: az ideális felkészülésre. El kell vonulni ilyenkor a kíváncsi szemek elől, fókuszálni az edzésmunkára, hogy aztán három hét múlva nagybetűs közösségként lássuk viszont kedvenceinket Németországban.

Van tehát lehetőség idén is a Szoboszlai-show-ra. Illusztris közegben, telt házas stadionokban az Európa-bajnok­ságon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában