Férfi kézilabda

2024.05.25. 13:51

NB I/B – Győzelemmel zárt a bajnok Győri ETO-UNI

A férfi kézilabda NB I/B zárófordulójában az aranyérmes, ezzel feljutó Győri ETO-UNI FKC 40–31-re győzött Vecsésen.

Kisalföld.hu

Vecsés–Győri ETO-UNI FKC 31–40 (12–23)

Üllő, NB I/B-s férrfimérkőzés, 100 néző. V.: Héjja, Kónya.

ETO-UNI: PÁSZTOR – NAGY M. 5, Kurucz 2, Ásványi 1, Gerdán, LANG 7, PAÁR 9. Cs.: Varga I. (kapus), KONCZ 6, Kathi, Sövegjártó 1, Takács, Radvánszki 1, Bali 3, Szabados 3, Szabó Á. 2. Edző: Bencze József. 

Az első gólt egy vecsési eladott labda után Paár szerezte, majd egy Pásztor-védés után ismét a győri szélső volt eredményes. A 4. percben a másik szélen Nagy is bemutatkozott, majd Paár 7 méteresével volt előnyben a bajnok (6. perc: 3–4). A 15. percre háromgólos vendégvezetés alakult ki (6–9), majd a félidő második felében a zöld-fehér csapat még tovább növelte a gólkülönbséget. Gólszerzésben főleg Paár és Lang jeleskedett, gyorsan potyogtak egymás után a győri találatok, és a 29. percre meg is a lett a tízgólos különbség (12–22).

A győri bajnokcsapat.

A második félidőt Lang találata indította, majd a frissen beálló Varga rögtön fogott is egy labdát. A félidő első tíz percében becsúszott néhány technikai hiba, ezért az ETO nem tudott még jobban ellépni a Vecséstől, a stabil különbséget azonban tartották a csapatok (45. perc: 19–31). A bajnokcsapat végig felszabadultan játszott, szép bejátszásokkal és látványos gólokkal lépdelt az újabb győzelem felé. Az utolsó negyed órára nem maradt kérdés arról, hogy kié lesz a két pont. Az utolsó percek kérdése az volt, meglesz-e a 40. győri gól, amelyet végül az utolsó másodpercekben Sövegjártó szerzett meg.

A mérkőzés után a Győri ETO-UNI FKC átvette az MKSZ-től is a bajnokoknak járó aranyérmet.

Bencze József: – Magabiztos sikerrel tudtuk zárni az évet. Nagyon örülök, hogy mindenki bajnokhoz méltóan állt a mérkőzéshez. Mindenki megkapta a játékperceket, amelyet nagyon jól ki is használt a csapat. Ezzel a győzelemmel méltó módon ünnepelhettük meg a bajnoki címet. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy végig mellettünk voltak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában