Férfi kosárlabda

2024.05.13. 10:05

NB I/B – Bronzérmes lett a SMAFC

Megverte a Veszprém csapatát a bronzéremért vívott párharcban a SMAFC kosárlabdacsapata, így a soproni gárda állhat a dobogó harmadik fokára az NBI/B Zöld csoportjában.

Kisalföld.hu

A SMAFC bronzérmes csapata.

Az első veszprémi mérkőzést a hazaiak nyerték, ám a soproni visszavágón a SMAFC nyert, így a harmadik mérkőzés döntött: a Veszprémben vívott párbajban hatalmas küzdelmet vívott a soproni gárda a bronzéremért, amit végül megszereztek.

 

– Hatalmas öröm, hogy érmes helyen végzett a csapat. Titkon bíztunk már egy ideje abban, hogy döntőt játszhat a csapat, de azt gondolom, a fiúk mindent kihoztak ebből a szezonból, amit csak lehetett. Külön öröm, hogy a két utolsó összecsapásra az a soproni csapat tudott felállni, ami még ennél nagyobb eredményre is képes lehet – fogalmazott Horváth József, a SMAFC elnöke. Hozzátette, tisztában van azzal, hogy a bronzérem mögött mekkora munka van, Farkas Dávid edző és a csapat tagjai a maximumot adták az idei szezonban.

Farkas Dávidot a mérkőzés után meglepetés várta az öltözőben: ugyan nem pezsgővel, hanem vízzel, de játékosaitól megkapta a győztesnek járó hidegzuhanyt. Nem bánta...

– Hosszú és nehéz szezonon vagyunk túl, de az eredmény most kárpótol bennünket. A mindent eldöntő mérkőzésen sem adta könnyen magát a Veszprém. Fizikális, gyors meccs volt, az utolsó percig küzdöttek ellenfeleink az éremért. De ez most már a miénk – mondta fáradtan, de örömmel Farkas Dávid. A veszprémi összecsapáson is volt miért izgulnia: kipontozódás és sérülés is nehezítette csapata dolgát, de végül 101–87-re nyert a SMAFC. És most csak ez számít.

– Aki ebben a munkában benne volt, tudja mit kellett hétről hétre átélnünk, így még értékesebb ez a siker – folytatta a szakvezető, aki megköszönte a támogatást az SKC szakmai stábjának, Gasper Potocniknak és Baksa Szabolcsnak, valamint a Soproni Sportiskolában dolgozó Carlos Vallejónak. – A bronzcsata második mérkőzésétől teljes keretünkkel állhattunk fel, úgy gondolom, mind az SKC, mind a Sportiskola fiataljainak jó szezonzárás volt ez a forgatókönyv. A SMAFC-os magra pedig elfogytak a szavak, ti vagytok a legnagyobbak Köszönöm a stábom tagjainak is a munkát, nélkülük nem jöhetett volna létre ez a siker. Meglátjuk, mit hoz a folytatás, addig is az ünneplés következik most.

– A nehézségek leküzdésében már rutinunk van – vette át a szót a csapatkapitány, Kovács Benedek, utalva arra, hogy nem mindig tudtak teljes kerettel kiállni a mérkőzésekre. Sikerüket ennek ellenére abban látja, hogy csapatként tudtak működni, segítve, pótolva, erősítve egymást. A pályán tökéletes volt az együttműködés.

Jegyzőkönyv

Veszprém–SMAFC 1860 Soproni Egyetem 87–101 (21–23, 25–32, 15–27, 26–19)

Veszprém, NB I/B, a 3. helyért, 3. mérkőzés. V.: Jakab, Kéri, Gombos.

SMAFC : TÓTH D. 8/6, Csendes, Csátaljay 2, BAKK 12/3, SCHÖLL 24/3. Cs.: MESZLÉNYI 27/12, SOÓS 11/9, FLASÁR 14, Rátvay 3/3, Kovács B., Réti. Edző: Farkas Dávid.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában