Sajtótájékoztató

2024.05.17. 18:03

Kajak-kenu – Újra vb-t rendez Győr – galéria

Tíz év után ismét Győr lesz a maratoni szakág világbajnokságának házigazdája, ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót. A kajak-kenu ezen szakágának 1999-ben, 2007-ben – ez a vb az árvízről maradt emlékezetes – és 2015-ben rendeztek vb-t Győrben, közben 2001-ben egy Európa-bajnokságot is megrendezett a megyeszékhely.

Szabó Gábor

A maratoni kajak-kenu vb-vel kapcsolatban Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára, a magyar szövetség elnöke elmondta: „Mindegyik rendezés valamilyen okból különleges volt, de ezeknek is köszönhető, hogy megvan a bizalom a magyar, ezen belül a győri rendezés iránt a nemzetközi szövetségtől. Természetesen azon dolgozunk a következő egy évben, hogy ismét megfeleljünk majd az elvárásoknak.

Kajak-kenu
A kajak-kenu vb győri rendezéséről tartott sajtótájékoztatót Schmidt Gábor, Ruud Heijselaar, Dézsi Csaba András, Kadler Viktor szövetségi kapitány, Csay Renáta sokszoros világbajnok és Weisz Róbert.
Fotó: Molcsányi Máté

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere azt elevenítette fel, hogy az első vb idején alpolgármester volt, így jól emlékszik a versenyre.

A kajak-kenu vb-re felújítják a céltornyot

„Gyakorlatilag ott tűnt fel Csay Renáta, aki aztán a szakág ikonikus alakja lett. Onnantól követtem a pályafutását, és rajta keresztül a maratoni kajak-kenut is, mely itt helyben nagyon fontos sportág, a győriek szívéhez közel áll, éppen Reni miatt is, aki hű maradt a városhoz. Kellenek az ilyen egyéniségek” – mondta a városvezető, aki bejelentést is tett: az 1999-es vb-re elkészült céltorony megérett a felújításra, és ezt a jövő évi vb-ig meg is valósítják, erre már különítettek el forrást.

Ruud Heijselaar, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség Maraton Bizottságának elnöke így fogalmazott: „Többször voltam itt, ismerem a pályát, a magyar és győri szervezőket. Biztos vagyok benne, hogy ismételten jó házigazdája lesz a város a vb-nek. Örömmel látom a mostani országos bajnokságot, minden gördülékeny, pedig itt jóval több a versenyző, mint lesz a vb-n. Szóval nyugodt vagyok.

A sportvezető hozzátette: szeretnék a para szakágat is bevonni a vb műsorába, az ifjúságiaknál is rendeznének rövid körös versenyszámokat.

Weisz Róbert, a szervezőbizottság győri elnöke, az MKKSZ regionális működéséért felelős alelnöke elmondta: „A pálya adott, a kiszolgáló létesítményeket kell felépíteni az Aranypart I-en, ezek a logisztikai feladatok jelentik a legnagyobb kihívást. Ami a versenyeket illeti, lehetnek újítások, de sok mindenben ugyanolyan vb-re számítunk, mint amilyenek a korábbiak voltak. A sikeres rendezéshez most is az kell, mint eddig: a város, a szövetség, a támogatók, a szponzorok összefogása.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában