Sportlövészet

2024.05.30. 12:39

Dobogóra lőheti magát a győriek fiatal pisztolyosa az EB-n

Akár dobogóra is állhat a győriek tehetséges sportlövője, Laczik Dávid a hétvégi eszéki Eb-n.

Laczik Dávid

Hétvégén a horvátországi Eszéken rendezik meg az 50 méteres számokban olimpiai kvótaszerző (a férfiaknál és a hölgyeknél egyaránt 2-2, de országonként legfeljebb 1-1 egyéni kvóta szerezhető a 2024-es párizsi játékokra) sportlövő robbanófegyveres Európa-bajnokságot. A győri színeket a juniorok mezőnyében Laczik Dávid képviseli.
A Rába-ETO fiatal sportlövője sportpisztoly versenyszámban egyéniben és csapatban, gyorstüzelő pisztoly számban egyéniben, valamint a KSI-s Dézsi Viviennel sportpisztoly duett versenyszámban szerepel az EB-n. Érdekesség, hogy Laczik Dávid a magyar csapatból az egyetlen junior pisztolyos, aki  a válogató versenyek alapján, három számban is kivívta a jogot az eszéki indulásra.
A győri sportlövőtől gyorstüzelő pisztoly egyéniben a legjobb nyolc-, sportpisztoly duettben a legjobb hat közé jutást várják, sportpisztoly csapatban pedig akár dobogóra is állhat az EB-n.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában