Kosárlabda

2024.05.17. 09:46

3x3-as olimpiai selejtező – Mindkét meccset nyerték a soproniakkal felálló magyarok

A magyar női válogatott mindkét mérkőzését megnyerte a debreceni 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtezőtornán, így nagy lépést tett a negyeddöntőbe jutás felé.

Kisalföld.hu

Papp Klaudiáék két győzelemmel kezdtek.

Fotó: fiba.basketball

Eredmények

Nők, D csoport: Magyarország–Izrael 21–16. A magyar pontszerzők: Kiss V. 7, Papp 6, Böröndy 4, Szabó F. 4.

Magyarország–Hollandia 13–11. A magyar pontszerzők: Kiss V. 4, Papp 4, Szabó F. 3, Böröndy 2.

A nők harmadik csoportmeccse szombaton 20.45-kor kezdődik az olaszok ellen. A keretben Böröndy Vivien és Papp Klaudia a Sopron Basket játékosa.

"Elégedett vagyok a küzdőszellemünkkel, de ebben sosem kételkedtem – kezdte értékelését Földi Attila szövetségi kapitány. – Sajnos még nem jutottunk tovább, mert még mindig előfordulhat, hogy három csapat is két-két győzelemmel áll, akkor pedig a több dobott pont fog rangsorolni. Fizikálisan felnőttünk a feladathoz, és revansot vettünk a hollandok ellen, akik az egyik legalattomosabb csapat, korábban előfordult, hogy sportszerűtlen hibával sérülést okoztak nekünk, úgyhogy több szempontból is örülök ennek a sikernek."

A kapitány közölte, fontos lenne az olaszok elleni győzelem is szombaton, mert akkor csoportelsőként valószínűleg sikerülne a negyeddöntőben elkerülni Kanadát, amely talán a legerősebb csapat a mezőnyben.

"Persze a vélhetően második litvánokkal sem lenne könnyű dolgunk, de talán egy fokkal egyszerűbb lenne a helyzetünk. De Debrecenben vagyunk, bármi megtörténhet, menni kell tovább" - tette hozzá.

Csoportonként az első két gárda jut tovább a vasárnapi negyeddöntőbe, a zárónapon rendezik az elődöntőt, a bronzmérkőzést és a finálét is. A hajdúsági viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.

Az állás: 1. Magyarország 2 győzelem/2 mérkőzés, 2. Hollandia 1/2, Olaszország 1/2, Izrael 0/2.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában