Paraasztalitenisz

2024.04.01. 11:23

Öt GYAC-érem a lengyelországi viadalon

Ezüstösre sikerült a Lengyel Open a GYAC játékosai számára.

Kisalföld.hu

Jól szerepeltek a győriek Lengyelországban.

Szvitacs Alexa ismét minden számban ezüstérmes lett. A paralimpiai bronzérmes asztaliteniszező az egyéniben szerzett ezüst után párosban Arlóy Zsófiával, míg vegyes párosban Csonka Andrással is a dobogó második fokára állhatott fel.

Arlóy Zsófia vegyesben szintén második helyezett lett a chilei Dettonival.Csonka András férfipárosban – a tajvani Linnel – bronzérmet szerzett.

Az arany nem jött össze, talán a Csonka–Szvitacs kettős állt a legközelebb a végső győzelemhez, hiszen a lengyelek elleni fináléban 2-1-es szettállásnál 9–7 re is vezettek, de végül döntő szettben vereséget szenvedtek.

Ezzel lezárultak a kvótaversenyek, hamarosan hivatalossá válnak a kvótás helyezések a világranglistán, és utána még lesz egy last chance verseny májusban, Thaiföldön, ahol és az azt követő időszakban a szabad kártyák kiosztásával alakul ki az asztalitenisz teljes résztvevői listája Párizsra. A páros számok körül van még sok kérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában