Férfi kosárlabda

2024.04.12. 15:23

NB I/B – Hazai sikerével lépéselőnybe került az Agrofeed UNI Győr a SMAFC-cal szemben

A párharcban 1–0-ra vezet a győri csapat. Folytatás vasárnap 17 órakor Sopronban.

Kisalföld.hu

A fehér mezes győriek a végére felőrölték a SMAFC ellenállását.

Agrofeed-UNI Győr–SMAFC 1860 Soproni Egyetem 89–68 (19–23, 25–27, 29–11, 16–7)

Győr, férfi NB I/B, Zöld csoport, rájátszás. V.: Földesi, Szalai, Csák.

UNI Győr: Friedl 2, Kámán B. 11/3, Garancz 8/3, Bohuniczky 4, Kámán K. Cs.: HÁGEN 20/12, DANI 12/12, BAKON 19/9, HORVÁTH Á. 11/3, Sólyom, Várszegi 2. Edző: Lógár Bence.

SMAFC: Tóth D. 7, SOÓS 16/12, CSÁTALJAY 14/3, Rátvay T. 15/9, KOVÁCS B. 14. Cs.: Bőhm, Mándity 2, Réti, Kalincsák. Edző: Farkas Dávid. 

Az egyik fél két győzelméig taró párharc állása: 1–0 az Agrofeed-UNI Győrnek.

A harmadik negyed közepéig szoros volt az eredmény. Az alapszakaszt a hatodik helyen záró SMAFC sokáig vezetett, de a szezon első körét harmadikként befejező győriek végül magabiztosan győztek.

Lógár Bence: – Sikerült győzelemmel indítanunk a rájátszást, ami nagyon fontos dolog. A mérkőzés elején túl görcsösek voltunk és fejben sem voltunk elég élesek, de a második félidőre megérkeztünk a mérkőzésbe. Tizennyolc pontot kaptunk a fordulás után, ami nagyon extra. Gratulálok a srácoknak, egy győzelemre vagyunk a legjobb négytől, ezért mindenképpen nyerni megyünk Sopronba. Természetesen a Sopron előtt is le a kalappal, amíg bírták erővel nagyon szépen játszottak. Köszönjük a szurkolóknak ismét, hogy segítettek bennünket.

Farkas Dávid: – Gratulálok a győri csapatnak. Nem történt tragédia, egy-nulla oda. Sajnos ezzel a kerettel negyven percig senki ellen nem leszünk versenyképesek, játszhatunk bárkivel bárhányadik helyért is. Amennyiben ebben változás történik, vasárnap lehet esélyünk, ha nem, nagy csodának kell történni, hogy szerdán visszatérhessünk ide.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában