Női labdarúgás

2024.04.13. 20:23

NB I – Kilenc gólt lőve győzött Fehérváron az ETO FC Győr

A szünetben még csak 2–1-re vezetett az FC Fehérvár otthonában az ETO FC Győr, mely végül 9–1-re nyert.

Kisalföld.hu

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat.

Fotó: eto.hu

Fehérvár FC–ETO FC Győr 1–9 (1–2)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, Simple Liga-mérkőzés. V.: Alafi (Bencze, Colbers).

Fehérvár FC: Németh N. (Kovács B., 88.) – Ramor, Zuggó (Mihályi, 66.), Jánosi, Földvári, Jánoska (Tóth A., 66.), Németh V., Romanoczki, Kántor (Bors, 73.), Szombati (Balla, 73.), Simon F. Edző: Andorka Péter.

ETO: Borok (Krizsan, 79.) – Szabová (Nagy Sz., 73.), Kovács L., Horváthová, Öreg, Zágonyi (Sali, 55.), Süle (Rajkovic, 79.), Savanya, McCarthy, Vachter, Ladhani (Petrovics, 73.). Edző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Földvári (18.), ill. Süle (12., 70.), Ladhani (46., 51.), Savanya (38.), Simon (61., öngól), Vachter (80.), Kovács L. (86.), Sali (90.).

A válogatott szünet után a sereghajtó otthonában nem tudott ideális összeállításban játszani az ETO, hiszen ezúttal is öt meghatározó játékos – White, Nagy F., Vida, Frajtovic és Kocsán – hiányzott.

12. p: McCarthy remekül indította a védők között kilépő Sülét, aki a kifutó kapus mellett higgadtan gurított a hálóba. 0–1.

18. p: Meglepetésre egyenlítettek a hazaiak, Földvári szánta el magát lövésre 25 méterről, amely a meglepődött Borok fölött a kapuba csapódott. 1–1.

38. p: Savanya távolról célozta meg a fehérvári kaput, az addig remeklő Németh N. kezei között talált utat a hálóba a labda. 1–2.

46. p: Ladhani lépett ki a lesre játszó védők között, majd a tizenhatoson belülre érve a jobb alsó sarokba helyezett. 1–3. 

51. p: Egy kapu előtti kavarodást követően végül Ladhani lövése kötött ki a kapuban. 1–4.

61. p: McCarthy beadása után a menteni igyekvő Simonról pattant a labda a saját kapujába. 1–5.

70. p: A nagyszerűen játszó McCarthy húzott el ezúttal a jobb oldalon, beadását Süle vágta a léc alá. 1–6.

80. p: Öreg beadását Vachter kotorta közelről a kapuba. 1–7.

86. p: Az előrehúzódó Kovács L. harminc méterről lövésre szánta el magát, a labda nagy erővel vágódott a léc alá. 1–8.

90. p: Öreg húzott el a szélen, beadását a csereként beállt Sali értékesítette. 1–9.

Az első félidőben még a válogatott szünet utáni hagyományosan megszokott, kicsit döcögősebb teljesítményt nyújtotta a győri csapat, ám fordulás után már beindult a henger, és végül gólzáporos mérkőzésen, fölényesen győzött a lelkesen küzdő Fehérvár ellen.

Dörnyei Balázs: – Két ellentétes félidőt játszottunk, de úgy gondolom, ez természetes a válogatott szünet után. A szünetben rendbe tettük a dolgokat, a második játékrészben egyértelműen domináltunk, ekkor már minőségben is megmutatkozott a különbség. Ilyen különbséggel is megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában