Női kézilabda

2024.04.21. 07:20

NB I – A bronzérem (is) a tét a Motherson MKC debreceni vendégjátékán

A hosszabb válogatott szünet után vasárnap 18 órakor a Debrecen elleni, idegenbeli rangadóval folytatja szereplését a Motherson Mosonmagyaróvár. A találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti.

Kisalföld.hu

A hazai bajnokin Albekék (balra) meg tudták állítani Vámosékat.

Fotó: mkcse.hu

Gyurka János együttese ezzel a találkozóval ráforduló a szezon utolsó szakaszára, ahol másfél hónap alatt kilenc bajnoki vár a csapatra.

„Igyekeztünk hasznosan felhasználni a szünetet – mondta a Vasas elleni utolsó bajnokin remeklő, hat gólt szerzett Faragó Luca. – Mindenki elvégezte a dolgát, visszatértek a válogatottak, és már a következő feladatra koncentráltunk. Csapatként nagyon erősek vagyunk, és ez meg is határozhatja a vasárnapi mérkőzést. A találkozó napján utazunk Debrecenbe, de ez nem fogja negatívan befolyásolni a teljesítményünket. Mindenkinek megvan az rituáléja, ami segít neki abban, hogy a kellő időpontban a legtöbbet hozza ki magából.”

A DVSC elleni rangadó a bronzéremért folytatott versenyfutás miatt is fontos lesz. A két csapat harmadszor találkozik egymással a szezonban. Az októberi bajnokit 30–23-ra az MKC nyerte meg, míg márciusban, a Magyar Kupa bronzmeccsét a Debrecen zárta 34–29-es sikerrel.

„Hétvégén sorsdöntő csata vár ránk, amit nagyon várunk – ezt már a Motherson Mosonmagyaróvár kapusa, Hadfi Gréta mondta. – Az elmúlt hetekben jól dolgoztunk, a válogatott játékosok pedig pozitív impulzusokkal tértek vissza, ami fontos. Minden tudásunkra szükség lesz ahhoz, hogy a végső célunkat elérjük. Egyénileg és csapatszinten is elvégeztük a munkát, szeretnénk ezt a pályán is megmutatni.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában